adscode
adscode

Kısırlaştırmaya kolay çözüm

Türkiyedeki sokak hayvanlarının nüfusunu kontrol altına almak ve daha sağlıklı yaşam sürmelerini sağlamanın birinci koşulu olarak düzenli kısırlaştırma fikri konuşuluyor

Fakat o ya da bu sebeple bu bir türlü hayata geçirilemiyor.

Şimdi Ohio’daki araştırmacıların geldikleri nokta bu konuda kritik bir eşiğin geçilmesini sağlıyor. Buldukları çözüm şu: Tek doz aşı, kedileri ameliyatsız kısırlaştırabilecek.

Nature Communications’da yayımlanan araştırmaya göre tek dozluk Anti-Müllerian Hormon gen terapisi, dişi kedilerin uzun vadede hamile kalmasını önleyebiliyormuş.

Cincinnati Hayvanat Bahçesi’nden biliminsanlarının da katıldığı bu çalışmada yola çıkış noktası ABD’de 30-80 milyon arası serbest dolaşan kedi olduğu tahminiymiş. Kısırlaştırma, kedi gebeliklerini önlemenin en yaygın yolu olsa da biliminsanları bunun kendi zorluklarına yol açtığını belirtiyor. O yüzden de gebelik önleyici adımları araştırıyorlar.

Konunun takipçisi olacağım. Gelişmeleri yine aktaracağım.

LOKİ’YE FAHRİ DOGTORA

DÜN karne heyecanı yaşanmışken, bir mezuniyet törenine uzanalım da görelim ne güzel törenler yapılıyor. ABD’de Maryland-Baltimore Üniversitesi’ndeki eğitiminde Dr. Caroline Benzel, tıp fakültesinde eğitimine devam ederken köpeği Loki’yi de terapi köpeği olması için aynı üniversitede eğitime verdi.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder