adscode
adscode

Yeni Lucca Beca

Akatlardaki Beca şehrin yeni Luccası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor Etilerde bir arka sokaktaki iki katlı bahçeli bu şirin villa akşamları şehrin en sıkı sosyalleşme mekânlarından biri

Haftanın tam ortası: Çarşamba. Onun da tam ortası: 13.00. Etiler’in bir ara sokağındaki Beca sanki cuma ya da cumartesi akşamıymış gibi hıncahınç.

İlk açıldıkları dönemden beri yaptıkları çarşamba öğle partilerinin birinci yılı. Sağ taraf ve ön taraf reklamcı, sanatçı, kreatif insan ağırlıklı. Arka taraf daha beyaz yakalı... Yaş ortalaması 25-55.
DJ Kiwi sohbeti engellemeyen disco, soul, funk müzikler çalıyor. İnsanlar
550 liraya dahil oldukları bitki bazlı açık büfeden istediklerini alıp masalarına geçiyor. Birinde İbrahim Kutluay, diğerinde komedyen Kaan Sekban... İkisi de “Beca’dan çıkmayanlar” kontenjanından. İçerideki kalabalık en çok Lucca’dakine benziyor. Zaten işletmesinden de Lucca’nın eski işletmecisi Bahadır Gürceer sorumlu.
Ama Moda’dan, Cihangir’den gelenler olmasına rağmen Lucca nasıl ki Bebek’in bir mahalle barıysa Beca da onun Etiler versiyonu.
Ve bu daha gündüz... Akşamları gelenleri aynı masalara sığdırabilmek için iki tur rezervasyon alıyorlar: 19.00-21.00 ile 21.00 ve sonrası.
Beca, rahat yemeklerin şık sunumlarla servis edildiği bir restoran. En çok sipariş edilenlerin başında yeşil karnabahar, mevsimsel değişen mantar miksi, josper fırında ponza, pizza stracciatella var. Kokteyllerdense tekilayla yapılan ‘bambambam’ ve cinle yapılan ‘nune’ popüler.

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder