adscode
adscode
adscode

Yargıtay'dan boşanma davasında emsal karar! Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiriyor.

Eşlerin anlaşmalı boşanma protokolü veya duruşma sırasındaki beyanları ile boşanmaları bir kez daha Yargıtay'a gitti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 'evde oturmaya devam edileceği' yönündeki direnme kar

Yargıtay'dan boşanma davasında emsal karar! Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiriyor.

Yargıtay'dan boşanma davasında emsal karar! Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiriyor
YAŞAM
Giriş Tarihi: 03.01.2023 10:12
Güncelleme Tarihi: 03.01.2023 10:18
ABONE OL
Yargıtay’dan boşanma davasında emsal karar! Anlaşmalı boşanmış ve boşanacak eşleri ilgilendiriyor
Eşlerin anlaşmalı boşanma protokolü veya duruşma sırasındaki beyanları ile boşanmaları bir kez daha Yargıtay'a gitti. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 'evde oturmaya devam edileceği' yönündeki direnme kararını bozdu. Emsal karara imza atan Yargıtay Genel Hukuk Kurulu, "Evde oturmaya devam edileceğine ve evde bulunan eşyaların kime ait olacağına ilişkin anlaşma mal rejiminin tasfiyesine engel olamaz" dedi.
Yargıtay Genel Hukuk Kurulu, "Evde oturmaya devam edileceğine ve evde bulunan eşyaların kime ait olacağına ilişkin anlaşma mal rejiminin tasfiyesine engel olamaz" dedi.

İçtihat Bülteni'nden edinilen bilgiye göre, "Davacı vekili müvekkili N.C.'nin belirtilen mallar yönünden davalı Ö.N. edinilmiş mallara katılma rejiminden kaynaklı alacağının bulunduğunu ileri sürerek fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla şimdilik 10 bin TL alacağın davalıdan tahsilini" talep etti.

 

Davalı vekili cevap dilekçesinde; "tarafların 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun (TMK) 166. maddesinin 3. fıkrası uyarınca anlaşmalı olarak boşanmalarına karar verildiğini, buna göre birbirlerinden maddi ve manevi tazminat taleplerinin bulunmadığını, mahkeme içi ikrar niteliği bulunan beyanı doğrultusunda davacının eldeki davayı kesin hüküm nedeni ile açamayacağını" ileri sürerek davanın reddini savundu.

 

MAHKEME DAVAYI REDDETTİ

Aile Mahkemesi "tarafların boşanma dava dosyasında yaptıkları protokol sonucunda anlaşmalı olarak boşanmalarına karar verildiğini, imzalanan bu protokolün duruşmada doğru olduğunu kabul ettiklerini, protokolde "boşanmanın fer'isi niteliğindeki velayet, nafaka, kişisel ilişki dışında davalının davacıya ait evde oturmaya devam edeceği, evde bulunan eşyaların davalı Nazan'a ait olacağı ve birbirlerinden başkaca maddi manevi taleplerinin olmadığının belirtildiği, bu protokol uyarınca taraflar arasında boşanmanın fer'îleri dışında kalan yönlerden de anlaşma sağlandığı, bu beyanların mahkeme içi ikrar niteliğinde olduğu" gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.

.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin