adscode
adscode

Uniq Ofiste 47 sanat eseri

Kültür sanat buluşmalarıma devam ediyorum Geçenlerde Paribu CEO su Yasin Oral la buluşma imkanım oldu

Bir iş ortamında sergi gezmek çok eğlenceli. Küratörlüğünü Begüm Güney ve Andrea Pecatikov’ın yaptığı “Paribu Art Memory”, Uniq Ofis’te yer alan çalışma alanını bir sergiye dönüştüren eserlerden oluşuyor.

Paribu Art Memory kapsamında 19 sanatçının 21 eseri ve 26 NFT’si Paribu’nun ofisinde sergileniyor.

Şirket çalışanlarının çağdaş bir sanat ortamı içinde iş yaşamlarını sürdürmesini sağlayan koleksiyon, kültür ve sanat alanını desteklemeyi sorumlulukları arasında gören Paribu’nun yolculuğunda önemli bir yere sahip. Umarım bu tür yenilikçi projeler hep devam eder.

Yayıncıdan “Kitapçı” belgeseli

Yayıncı arkadaşım Nazlı Berivan Ak’ın ilk belgeseli “Kitapçı”dan çekim aşamasında haberdardım.

“Kitapçı”, Tarsus Antik Sahaf Kitabevi ve sahibi İsmail Kün’ü odağına alarak bağımsız kitapçılık meselesini, okuruyla yaşayan kültür adacıkları konusunu tartışıyor.

Belgesel de artık izleyicisiyle buluşuyor.

Belgeselde ünlü yazar Sezgin Kaymaz’la karşılaşmak güzel bir sürprizdi. Müzikler ise “Terim” belgeselinin müziklerine imza atan Ertan Şahin ve Ekin Eti’den. Kitapları ve kitapçıları hayatının vazgeçilmezi sayan bir gazeteci olarak Nazlı’yı kutluyorum. Farklı kitapçıların hikayeleriyle belgeselin devamının geleceğini umuyorum.

Psikolojik taktikler

Klinik psikolog yazar Buket Kasrat, çocuk yetiştirmede ebeveynlere kapsamlı davranış seçenekleri sunuyor. Anne babaların en çok karşılaştıkları sorunlar, açıklamalı olarak sıralanıyor “Çocuk Yetiştirmede Psikolojik Taktikler”de. Farklı davranışlara ya da tepkilere karşı farklı çözümler öneriliyor. Bu türden kitaplar ne yazık ki ülkemizde çok az var. Kolay okunan, rahat bir anlatımla her düzeyde ebeveyne hitap eden bir çalışma...

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder