adscode
adscode

Tutuklanan psikaytr ve Gümüşel Hoca’nın başına gelenler

Tutuklanan psikaytr ve Gümüşel Hoca’nın başına gelenler

İstanbul Sözleşmesi, hatta ondan da birkaç yıl öncesinden itibaren..

Türk toplumunda çok çok istisnai karşılaşacağımız..

Aile içinde, evlilik haram olan bireyler arasında ilişki, taciz iddiaları yaygın şekilde dillendirildi.

Sonrasında, şurada küçük yaşta çocuğa tecavüz, burada dindar birisinin talebesine tacizi gibi, dinimizde asla hoş görülmeyen, dünyada da ahirette de çok büyük cezaya muhatap olunmasını gerektiren suçların yaygınlaştığı yönünde olaylar anlatılmaya başlandı..

“Bu olaylar hiç yoktur, sayısı sıfırdır” demiyorum..

Ama küçük bir camiye gelen 6-7 yaşındaki kıç çocuğuna, diğer öğrenciler de var iken, tacizde bulunulduğuna dair nice iftiralarla ilgili dosyaları, satır satır okudum..

İnanmadım. İnanamadım..

Her birisinde, suçlanan kişi ile, suçlayan kişi arasında bir takışma, bir ihtilaf.

Sonrasında bu yönde bir isnat..

Son örneğini de, Yusuf Ziya Gümüşel hocanın kızının, küçük yaşta (küçük yaş deyip geçmeyelim.. İddia, 6 yaşında iken evlendirildiği yönünde) evlendirildiği öne sürüldü..

Babam bu evliliğe onay vermiş, anne onay vermiş... Hatta damat konumundaki kişi de Kuran kursu hocası olması hasebi ile hedef tahtasında idi..

Toplumun dışında, korunaklı kalelerde yaşamıyoruz. Günümüzün tamamı, insanların içinde geçiyor.. Hani dini bilgisi olmayan ailelerde, şu yanlış-bu yanlış olur da.. Çok istisnai de olsa, bazı tasvip etmediğimiz fiiller işlenir de..

“Dindar bir ailede, 6 yaşında bir çocuğun evlendirilmesi mümkün değildir, bu insanların içindeyiz. Duymadık, muhabbetinden haberdar olmadık, görmedik” dedik, itiraz ettik..

Böyle bir olayın yaşanma ihtimali sıfır” dedik.

Olay ile ilgili olarak, 6 yaşında evlendirildiğini iddia ederek ortaya çıkan ve bunu söylediğinde 22 yaşındaki kızın görüştüğü bazı şaibeli isimlerin soruşturulması gerektiğini hatırlattık.

Bir savcının kızı ile iftira atan kızın dostluğunun arkasında neler olduğunun araştırılması gerektiğini hatırlattık. Bir radyocunun, “6 yaşında evlendirildim” diyen kıza 21 yaşında iken, “Altınlarını da al kaç” muhabbetinin, mutlaka araştırılması, tarafların soruşturulması gerektiğini ısrarla belirttik..

Ve şimdi geldik..

Yusuf Ziya Gümüşel hocaya iftira atanların da........

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder