adscode
adscode

Türkiye unda liderliği bırakmıyor

1000 den fazla değirmen sanayicisi Girne de toplandı

DOKUZ yıldır üst üste şampiyon olan dünyanın en büyük un ithalatçısı Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan diyor ki: “Hayalim, Türkiye’nin kendi buğdayıyla un ihracat şampiyonu olması.”

Hedeflerini biraz açarak anlatmak istiyoruz.

KKTC Girne’de Türkiye’nin un sanayicileri, Türk değirmencileri demek istiyoruz. Çünkü biz, küçük yaştan beri un kuran tesislere değirmen diyoruz; ancak şimdi günde bin tondan fazla buğday kıran tesislerimiz var; artık bunlar ‘sanayi’ grubu olarak adlandırılıyor.

Federasyonun 17. Uluslararası Kongre ve Sergisi de dikkat çekti.

Son iki yılda yeni yatırımlarıyla dikkat çeken Samsunlu Eren Günhan Ulusoy’un yerine, son yapılan kongrede Egeli Haluk Tezcan seçildi. Dün yeni başkanlarıyla bir araya gelen un sanayicileri başkanları Tezcan ile tanıştılar ve yemek yediler. Yerli sanayicilerden başka, yabancı sektör temsilcileri ile 22-25 Mayıs tarihlerinde Girne’de ETS’nin Elexus Otel’inde bir araya geliyorlar. Etkinliklerin ilkinde “Üretimde Teknolojik Dönüşümler ve Küresel Riskler” konusu tartışıldı. Birçok öğretim üyesi de bu toplantılarda bulundular.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder