adscode
adscode
adscode

Tuğçenin yanına ekmek bıçağıyla gittim

Sokak ortasında sevgilisi Tuğçe Canı katleden Onur Kaya hakim karşısına çıktı

Tuğçenin yanına ekmek bıçağıyla gittim

Eskişehir'de sevgilisi Tuğçe Can'ı defalarca bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdüğü gerekçesi ile tutuklu yargılanan Onur Kaya, ilk kez hakim karşısına çıktı. Tuğçe Can'ın kendisini öldürmekle tehdit ettiğini, olay günü de sevgilisinin yanına ekmek bıçağıyla gittiğini söyleyen Kaya, "Yanımdaki bıçağı çıkartıp savurmaya başladım. Amacım kendimi savunmaktı. Bıçağın Tuğçe'ye kaç defa geldiğini bilmiyorum. Kendimi kaybetmiştim. Kendime geldiğimde Tuğçe yerde hareketsiz yatıyordu." dedi.

Tepebaşı İlçesi Yenibağlar Mahallesi Hacı Hüsnü Sokak'ta ikamet eden 25 yaşındaki Tuğçe Can, 12 Ocak 2023'te 22 yaşındaki sevgilisi Onur Kaya tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Başlatılan çalışmaların ardından yakalanan Onur Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
"Kadına karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "şantaj" suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Onur Kaya'nın yargılandığı davanın ilk duruşması Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Toplamda 10 tanığın ifadelerinin alındığı duruşmaya SEGBİS ile katılan ve daha önceki tüm aşamalarda susma hakkını kullanan tutuklu sanık Onur Kaya, ilk kez kendisini savundu.

"BIÇAKLA ÜZERİME YÜRÜDÜ"
Mahkemede yaptığı savunmada Tuğçe Can ile aralarında yaşadıkları problemleri anlatan Onur Kaya şunları söyledi: "Olaydan 4 gün önce Tuğçe gece kulübüne gitmek istediğini söylediği için tartıştık. Uygun olmadığını söyleyince Tuğçe bana bağırmaya başladı. Seni öldüreceğim dedi. Dolabın üzerinden bıçak alıp üzerime yürüdü. Tuğçe'yi kardeşi Tuğba tuttu. Eren de Tuğçe'nin elinden bıçağı aldı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin