adscode
adscode
adscode

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Eroğlu İneğini satan müteahhit oluyor

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu belediyelerin lüzumsuz harcamalar yapmak yerine kentsel dönüşüm için bütçelerinden pay ayırması gerekti

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Eroğlu İneğini satan müteahhit oluyor

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, beraberinde komisyon üyeleriyle Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Sonuçlarının Bütün Yönleriyle Araştırılması, Depreme Dirençli Yapı Stokunun Oluşturulması ve Kentsel Dönüşüm Uygulamalarının Etkinliğinin Artırılması İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun hazırladığı raporun ayrıntılarını paylaştı.

AA'da yer alan habere göre raporu dün TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sunan Eroğlu, raporun Cumhurbaşkanlığı makamına da iletildiğini söyledi.

"RAPORDA 165 TESPİT VE 295 TAVSİYE VAR"

Komisyonun 13 kez toplandığını, 49 kamu kurum ve kuruluşu temsilcisi, 23 akademisyen ve 11 sivil toplum kuruluşu temsilcisini dinlediğini anlatan Eroğlu, hazırladıkları raporda 165 tespite yönelik 295 tavsiyenin yer aldığını bildirdi.

 

 "DEPREMLER 11 İLİ, 14 MİLYON KİŞİYİ ETKİLEDİ"

 

Rapordan alınması gereken dersler olduğunu kaydeden Eroğlu, "Bütün kurum ve kuruluşların hatta milletimizin her bir ferdinin bu rapordan alınacak dersleri almasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Veysel Eroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 ili ve 14 milyon insanı doğrudan etkilediğini vurguladı. Depremden etkilenen nüfusun büyüklüğüne dikkati çeken Eroğlu, bu nüfusun Belçika, Yunanistan, Portekiz ve Azerbaycan gibi ülkelerin nüfusundan daha fazla olduğunu ifade etti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder