adscode
adscode
adscode

Tanrıkulu Hiçbir siyasi hareketin rakibi değilim

Diyarbakır’da Millet İttifakı adaylarıyla birlikte CHP den birinci sıra Milletvekili Adayı olan Diyarbakır Barosu eski Başkanı Av. Sevgin Tanrıku

Tanrıkulu Hiçbir siyasi hareketin rakibi değilim

Bu haftaki söyleşimizin konuğu verdiği soru önergeleri ve yaptığı çalışmalarla Meclis’in en çalışkan milletvekili Av. Sezgin Tanrıkulu. Son dört genel seçimde İstanbul’dan aday olan Av. Tanrıkulu, bu kez Diyarbakır’dan birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi. “Millet İttifakı” adaylarıyla birlikte aynı listede yer alan Tanrıkulu, “Hiçbir siyasi harekete rakip değilim” diyerek, yüksek olan kent vizyonunu Meclis’te daha da yükseltmek için gayret göstereceğini söyledi.

Sayın Sezgin Tanrıkulu’na yönelttiğimiz sorular ve yanıtları şöyle:

*Genel seçimlerde İstanbul’dan aday gösteriliyordunuz, bu kez Diyarbakır’dan aday oldunuz, neden?

2010 yılında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından partiye davet edildim ve İstanbul’dan aday oldum. O dönemde Diyarbakır’dan milletvekili çıkarma ihtimali kamuoyu yoklamalarına göre mümkün değildi. Parti yönetimi parlamentoda olmam gerektiğinden hareketle İstanbul’dan aday gösterdi. Genel Başkanımızın aday olduğu 2. bölgeden aday oldum. O zamandan bu zamana kadar da dört seçimdir hep İstanbul’dan aday oldum. Ancak bu seçimler çok farklı. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı adayı. Partimiz de iktidara adaydır. İttifak ettiğimiz partilerle beraber bir hükümet değişikliği olursa ana gövdesini CHP’den oluşacak bir iktidar olacaktır. Sonuçta böyle bir ortam da Diyarbakır’dan milletvekili olmaması düşünülemez.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder