adscode
adscode
adscode

Son dakika | Rusyanın intikamı ağır oldu Askeri kışlaya düzenlenen saldırıda 600 Ukraynalı askeri öldürüldü

Son dakika haberi Rusya Savunma Bakanlığı Ukraynadaki askeri bir kışlayı vurduğunu ve saldırılarda 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü ifade etti

Son dakika | Rusyanın intikamı ağır oldu Askeri kışlaya düzenlenen saldırıda 600 Ukraynalı askeri öldürüldü

Moskova, söz konusu saldırıyı geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Rus askeri kışlasına yapılan saldırının intikamı olduğunu açıkladı.
Son dakika | Rusya’nın intikamı ağır oldu! Askeri kışlaya düzenlenen saldırıda 600 Ukraynalı askeri öldürüldü

Son dakika haberleri: Rusya-Ukrayna savaşında neredeyse 1 yıl geride kalırken geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde bulunan Rus askeri kışlası vurulmuştu. Rusya tarafı ölen asker sayısının yüzü geçmediğini ifade ederken, Ukrayna ise 400 Rus askerinin öldürüldüğünü ifade etmişti.

 

"600 UKRAYNALI ASKER ÖLDÜRÜLDÜ"

Gelen bir son dakika haberine göre ise Rus güçleri Donetsk bölgesindeki Kramatorsk'u vurdu. Rusya Savunma Bakanlığı düzenlenen saldırılda 600 Ukrayna askerinin öldüğünü ifade etti.

 

BİR İNTİKAM SALDIRISI

Moskova tarafından gelen açıklamada da Makiyivka'da öldürülen 89 Rus askerinin intikamını almak için Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk kentinde ölümcül bir misilleme saldırısı düzenlendiğini ifade etti.

7 ROKET SALDIRISI

Alınan bilgilere göre iki binada konuşlandırılmış Kiev birlikleri vardı. 7 roket saldırısının binalara isabet ettiği bilgisi verildi.


GECE BOYU PATLAMALAR

Dış basında dolaşan iddialara göre gece yarısı söz konusu bölgede en az 4 patlama sesi duyulduğu söylendi. Ayrıca Moskova, bir eğitim kurumu, bir sanayi tesisi ve bir garaj kooperatifinin zarar gördüğü ancak bir can kaybının olmadığı iddia edildi.

ATEŞKES İLANI

Kremlin Sarayı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 6 Ocak 12.00'den 7 Ocak 00.00'a kadar Ukrayna'daki tüm temas hattı boyunca ateşkes ilan edilmesi yönünde talimat verdiğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in çağrısına uyarak, Ortodoks Noel Arifesi kapsamında 6-7 Ocak tarihlerinde Ukrayna'da ateşkes ilan etti. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Putin'in Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya 6 Ocak 12.00'den 7 Ocak 00.00'a kadar iki ülke arasındaki tüm çatışma noktalarında ateşkes ilan etmesi talimatı verdiği belirtilmişti.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder