adscode
adscode
adscode

Premier Lig de neler oluyor Fulham deviren City eksik maçıyla zirvede

Premier Ligin 34 haftasında Manchester City deplasmanda Fulham ile kozlarını paylaştı

Premier Lig de neler oluyor Fulham deviren City eksik maçıyla zirvede

İngiltere Premier Lig'de geçen hafta lider Arsenal'i yenen ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Manchester City, deplasmanda Fulham'ı da devirerek maç eksiği olmasına rağmen Arsenal'i liderlik koltuğundan indirmeyi başardı.

Guardiola'nın ekibine galibiyeti getiren golleri 3. dakikada penaltıdan Erling Haaland ve 36. dakikada Julian Alvarez attı. Fulham'ın tek golü 15. dakikada Carlos Vinicius'tan geldi. Manchester City'de takımının ilk golünü atan Haaland, bu sezon tüm kulvarlarda 50 gole ulaştı.

 

Bu sonucun ardından Manchester City, 76 puana yükseldi. Pep Guardiola'nın öğrencileri, maç eksiği olmasına rağmen Arsenal'i geçerek liderliğe yükseldi. Fulham, 45 puanda kaldı. Manchester City, gelecek hafta sahasında West Ham United ile karşılaşacak. Fulham, Liverpool deplasmanına gidecek.

City'nin yıldızı Haaland, gol sayısını 34'e çıkararak Andy Cole ve Alan Shearer'ın paylaştığı bir Premier Lig sezonunda en fazla gol atan futbolcu rekorunu egale etti. Bu sezon ilk defa giydiği Manchester City formasıyla tüm kulvarlarda 44. maçına çıkan 22 yaşındaki Haaland, 50. golüne imza attı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder