adscode
adscode
adscode

Memur zammı ile ilgili flaş açıklama

Oran verildi işte yeni memur maaşları

Memur zammı ile ilgili flaş açıklama

Memur maaşlarına zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayında enflasyonun yüzde 2,29 oranında olduğunu duyurdu. Daha önce Ocak ve Şubat ayı enflasyon rakamları duyurulmuştu. Buna göre yeni yılın ilk üç aylık enflasyon verileri belli oldu. Peki Memur zammı ne kadar olacak? Memur maaşına ek zam yapılacak mı? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

Memur maaşlarına yapılacak artış, en düşük emekli maaşının 2 bin lira artması sonrası tekrar gündem olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete Temmuz’da ara zam yapılacağının sinyallerini verdi.

Devlet kurumlarında öğretmen, polis, doktor, mühendis ve diğer kadrolarda memur olarak çalışanlar ise zam oranlarını araştırmaya devam ediyor. TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Memur maaşları, enflasyon farkına göre 6 ayda bir yeniden belirleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayında enflasyonun yüzde 2,29 oranında olduğunu duyurdu. Daha önce Ocak ve Şubat ayı enflasyon rakamları duyurulmuştu.

Buna göre yeni yılın ilk üç aylık enflasyon verileri belli oldu. Peki Memur zammı ne kadar olacak? Memur maaşına ek zam yapılacak mı? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

Enflasyon oranlarının belli olmasıyla gözler memur maaşlarına çevrildi. 2023 yılının başında emekli ve memur maaşlarına %30 artış yapıldı.

Ancak son olarak en düşük emekli maaşının yetersiz kalması sonrasında 2 bin lira artırılarak 7 bin 500 TL’ye çıkarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yolda.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını bugün açıkladı. Mart ayında aylık enflasyon 2,29 olurken yıllık oranda ise 50,51’e geriledi. Bu gelişme sonrası memurlar, zam oranları için araştırmalarını sürdürüyor. Peki 2023 Memur maaşı ne kadar olacak? Memur zammı oranı belli oldu mu? İşte, detaylar…

MEMUR MAAŞINA EK ZAM YAPILACAK MI?

Memur maaşlarına ek zam yapılması gibi bir gündem maddesi şu an için bulunmuyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama veya duyuru gelmedi.

Memur maaşları her yıl Ocak ve Temmuz ayında sözleşme gereği enflasyon farkına göre yeniden belirleniyor.

Yeni yılın Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon oranları memur maaşlarına direkt olarak etki edecek.

Son olarak 2023 yılının başında emekli ve memur maaşlarına %30 oranında zam yapıldı.

2023 MEMUR MAAŞLARI

2023 yılında memur maaşlarına yapılan %30’luk zam ile birlikte öğretmen, hemşire, polis memuru, mühendis, avukat, vaiz, araştırma görevlisi maaşlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Hesaplamalara mesai, çocuk sayısı vb. faktörler dahil edilmemiştir.

Öğretmen 1/4 15 bin 959 lira

Polis memuru 8/1 17 bin 871 lira

Uzman doktor 1/4 24 bin 509 lira

Mühendis 1/4 21 bin 067 lira

Araştırma görevlisi 19 bin 904 lira

Vaiz 1/4 16 bin 578 lira

Avukat 1/4 20 bin 131 lira

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin