adscode
adscode
adscode

Küresel ısınma kar turizmini vurdu

Avrupa da ve Türkiye de küresel ısınma nedenli mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar kış turizmini vurdu Kar yağışının azlığı nedeniyle kış sporları ve kayak turizmi durma noktasına geldi. Otel

Küresel ısınma  kar turizmini vurdu

Küresel ısınma, bu kış etkisini yoğun olarak hissettiriyor. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar ve yağış düşüklüğü nedeniyle alışık olmadığımız bir kış yaşıyoruz.

 

 

Fransız medya kuruluşu France24, yüksek sıcaklık ve seyrek kar yağışı nedeniyle Alpler'de kayak sektörünün endişeli olduğunu yazdı. Alpler'in büyük bölümü, İsviçre'deki rekor sıcaklıklar nedeniyle normal görüntüsünün uzağında... Kar görmeye alışık olduğumuz dağları çimler örterken kayak sektörü ve kış sporları organizatörleri endişeli. Fransa'daki Chamonix, Avusturya'daki Innsbruck ve İsviçre'deki Crans-Montana gibi kayak merkezlerinde çimen, kaya ve toprak görüntüsü hakim.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni yılın ilk hafta sonunda İsviçre'deki Delemont kasabası 20.2 derece sıcaklığı gördü. Bu değer şimdiye kadarki en yüksek sıcaklık rekoru olarak kaydedildi. 1991-2020 ortalamasının 16 derece üzerinde olan bu sıcaklık, 'Haziran ayına yakışır' olarak değerlendirildi. Kayağın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan İsviçre'nin Adelboden bölgesinde yarışın yüzde 100 suni kar üzerinde yapılacağı açıklandı.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder