adscode
adscode
adscode

Konya: Erbakandan Erdoğana Milli Görüşün merkezinde neler değişti

Bu makalede Google YouTube içeriği bulunmaktadır Çerez ve diğer teknolojileri kullanıyor olabilirler bilgisayarınıza herhangi bir şey yüklenmeden önce sizin rızanızı alırız. İzin vermeden önce çerez

Konya: Erbakandan Erdoğana Milli Görüşün merkezinde neler değişti

Necmettin Erbakan’ı Meclis'e taşıyarak Milli Görüş’ün merkezi haline gelen Konya, AKP’nin kurulmasıyla Recep Tayyip Erdoğan’ın kalesine dönüştü.

Erdoğan, Konya'da 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 74 oranında oy aldı. 2019’daki yerel seçimlerde AKP, Konya'da yüzde 70 oyla açık farkla ilk sıradaydı.

Erbakan’ın temel politikalarından biri olan “milli ve yerli sermaye” anlayışını benimseyen Konya, Türkiye’nin tahıl ve hububat ambarıyken bugün ülkenin önemli sanayi şehirlerinden birine dönüşmüş durumda.

"KOBİ başkenti" olarak da değerlendirilen kentte otomotivden savunma sanayiine 64 sektörde üretim yapılıyor. Şehirdeki üreticiler 180 ülkeye ihracat yapıyor.

Konya, şehir planlamasıyla da öne çıkıyor. Muhafazakar çevrelerce bir “model kent” olarak görülen şehir, zaman içinde “modern muhafazakar” bir çizgiye oturmuş durumda.

 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder