adscode
adscode
adscode

Hedef tam bağımsız savunma sanayii

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ülkemizin modern ana muharebe tankı olacak yeni Altay tankıyla savunma sanayii atılımlarımızı taçlandırmayı hedefliyoruz

Hedef tam bağımsız savunma sanayii

SERİ ÜRETİME GEÇECEĞİZ: Bugün gurur verici projemizin, yeni nesil Altay tankımızın test için teslim heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizin modern ana muharebe tankı olacak yeni Altay tankıyla savunma sanayii atılımlarımızı taçlandırmayı hedefliyoruz. Diğer savunma projelerimiz gibi Altay tankının geliştirilmesi sürecinde de pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Gizli açık ambargolarla süreç sabote edilmek istendi. Onca saldırıya rağmen yılmadık, pes etmedik, geri adım atmadık. Bilhassa mühendislerimiz ihracat lisansı alınamayan tüm alt sistemlerin yerine yerli ve milli alt sistemler tasarladı. Sonuçta yüksek yerlilik oranı, ileri teknolojisi dünyadaki benzerlerinden üstün özellikleriyle ortaya yeni Altay çıktı. Hem gelişmiş zırh yapısıyla hem aktif koruma sistemi Akfor’un da eklenmesiyle yeni Altay, üçüncü nesilden de öte bir tank haline geldi. İşte bu şekilde ortaya çıkan tanklarımızın ilk ürünlerini bugün silahlı kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Ordumuz tarafından testleri tamamladıktan hemen sonra tanklarımızın seri üretimine başlayacağız. Yeni Altay’ı inşallah kendi yerli, milli motorumuzla envantere almaya devam edeceğiz.

 

DIŞA BAĞIMLILIĞI DÜŞÜRDÜK: Savunma sanayiinde geliştirilen her ürünün gerisinde yıllar süren çok ciddi bir emek, sabır, özveri ve çalışma vardır. 20 sene önce bırakın tank, top filan tabanca üretemiyorduk. Şimdi ne oldu? Tabancanın daniskasını üretiyoruz. Mesele inanmak, azmetmek. Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik. Savunma sanayi projelerini bizzat himaye ettik, takip ettik, destekledik. Kendimizin imal edebileceği hiçbir ürünü dışarıdan almama yoluna gittik. Firmalarımızı destekledik. Hamdolsun 20 yılda savunma sanayiinde yüzde 80’leri bulan dışa bağımlılığı yüzde 20’ler seviyesine düşürdük.

 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder