adscode
adscode
adscode

ERDOĞAN:‘Kuzey Irak’ta kilidi kapatıyoruz’

‘Kuzey Irak’ta kilidi kapatıyoruz’

ERDOĞAN:‘Kuzey Irak’ta kilidi kapatıyoruz’

İSTANBUL İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi 12’nci Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi ile Kuvvet Harp Enstitüleri 6’ıncı Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Törenine katıldı. Komuta ve Kurmay’dan 152, Müşterek Harp Enstitüsü’nden 29 olmak üzere 181 subay mezun olurken, Erdoğan törende bir konuşma yaptı.

Erdoğan, Türkiye’nin 2233 yıllık tarihi ile dünyanın en köklü ordularından birine sahip olmanın yanı sıra en eski kurmay eğitim sisteminin de temellerini atmış bir ülke olduğunu belirterek “15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında kurduğumuz Milli Savunma Üniversitemiz, kuruluş misyonunu büyük bir başarıyla yerine getiriyor. Gerek Astsubay Meslek Yüksekokulları ve Harp Okulları gerekse işte bugün burada olduğu gibi Harp Enstitüleri’nde eğitim alan evlatlarımız her açıdan en donanımlı, en iyi şekilde yetişiyor” dedi.
‘Her yerde enselerindeyiz’

Türkiye’nin 40 yıldır bölücü teröre karşı çetin mücadeleler yürüttüğünübelirten Erdoğan şunları söyledi: “Binlerce evladımızı şehit verdik. Ancak şehit kanlarıyla bize vatan kılınmış bu ülkeyi alçaklara bırakmadık. Kahraman güvenlik kuvvetlerimizin fedakarlıkları, cesaretleri ve gayretleri sayesinde terörle mücadelede çok önemli başarılara imza attık. Hudutlarımız içinde bölücü örgüt artık eylem yapamaz hale geldi. Irak ve Suriye sahasında ise örgüt iyice kapana sıkışmış durumda. Askerimizle, polisimizle, jandarmamızla ve istihbaratçılarımızla her yerde enselerindeyiz. Yerli ve milli silah sistemlerimizin de büyük katkısıyla terör örgütüne ciddi darbeler indiriyoruz. Kuzey Irak’taki Pençe Harekat Bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz. Suriye’de güney sınırımız boyunca uzanan güvenlik kuşağının eksik halkalarını Suriye’nin toprak bütünlüğü temelinde tamamlayacağız. Irak ve Suriye hattında ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya müsaade etmemekte kararlıyız.”

‘Kuzey Irak’ta kilidi kapatıyoruz’
‘Kuzey Irak’ta kilidi kapatıyoruz’
© Milliyet tarafından sağlanmıştır
‘Soykırım yapılıyor’

Konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, “16 bini çocuk, 40 bine yakın masum Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. İsrail’in doğrudan sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırıları sebebiyle Gazze’nin neredeyse dörtte üçü enkaz yığınına dönüştü. Savaş hukukuna dair hiçbir ilke, kural ve kırmızı çizgi dikkate alınmadı. Hatta kasıtlı olarak çiğnendi. Şunu bir defa açık açık söylemek lazım, 7 Ekim’den beri Gazze’de yaşananlar savaş değildir. Devletin güvenliğini sağlama mücadelesi değildir. Meşru müdafaa hiç değildir. Gazze’de şahit olduğumuz düpedüz soykırımdır. Katliamın barbarlığın ve soykırımın en sefil örneğidir” dedi.

‘Kuzey Irak’ta kilidi kapatıyoruz’
‘Kuzey Irak’ta kilidi kapatıyoruz’
© Milliyet tarafından sağlanmıştır
‘40 yıllık ihanet planını 15 Temmuz gecesi bozduk’

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması’nın ödül törenine katıldı. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Ölüm kusan silahlara göğsümüzü siper ederek destan yazdığımız o gece, merhum Mustafa Cambaz’la beraber 252 vatan evladını şehit verdik. Namuslarına emanet edilen silahları millete çevirecek kadar şeref yoksunu olan bu alçaklar, insanlarımızı namertçe katlettiler. 40 yıl boyunca bukalemun gibi kırk kılığa bürünerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. 15 Temmuz’da 7 düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin, 40 yıllık planını bir gecede bozaraktarihimizeyeni bir zafer armağan ettik” dedi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin