adscode
adscode
adscode

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan Habertürk te soruları yanıtladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Habertürkte Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı 6 lı Masa yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Babacan şöyle konuştu

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan Habertürk te soruları yanıtladı

Ne yapılacağı ile ilgili mutabakat sağlandıktan sonra 'aday kim' sorusu önemini yitirecek. 6 Parti'nin uzlaştığı politikaların arkasında durulacak, taahhütlere uyulacak. Bu iş başladı başladı duruşumuz hiç değişmedi. Partimiz kuruldu, 6'lı Masa toplandı hala aynı noktadayız. Bütün çalışmalar bitsin inanın bu kim konusu çok kolay hale gelecek. Bizim adayımız kazanır. İnsanlar anketlere konuşmuyor. 100 kişiye ulaşıyorsunuz, anketi tamamlayan 2 kişi. 98 kişi konuşmuyor. Anket yapan kuruluşlar büyük çaba harcıyorlar ama insanlar konuşmuyor. Bugün insanın 'AK Parti'ye oy vermeyeceğim' demesi o kadar kolay mı? İnsanlar korkuyor. Baskı ikliminin olduğu ülkede 100 kişide 2 kişi konuşuyor. 2 kişinin bilgileriyle bütün Türkiye'yi ölçmeye çalışıyorsunuz. Yozgat'ta, Trabzon'da biz miting yaptık. Sahada bambaşka bir şey var. İnsanlar şu anda konuşmuyor, fikrini açık etmiyor. Trabzon'un ana meydanında miting yaptık. Hangi anket söylüyor DEVA Partisi'nin Trabzon'da miting yapabileceğini. Bir miktar ankette de manipülasyon görüyoruz. Ölçmek değil de öyle rakam açıklayayım ki toplumu yönlendireyim. Bunların hepsini biliyoruz.

 Babacan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"BAYRAMLAŞMA TEKLİFİMİZİ BİLE REDDEDİYORLAR"

Şu ana kadar bize ulaşmış davet yok. Türkiye'nin yerli teknoloji kapasitesini artırması, potansiyelini büyütmesi herkes gibi bizim de gurur duymamız gereken bir konu. Cumhuriyetin 200. yılına girerken ülkeyi yönetenlerin kapsayıcılık konusunda keşke başka zihniyete sahip olsaydı diyorum. Daha önce program olduğu için ben gidemezdim ancak arkadaşımız giderdi. Artık seçim yaklaşınca bütün medya kuruluşlarında yer alsın, herkes konuşsun istemiş olabilirler. Artık kendi bilecekleri bir iş. Bu iki etkinlikte böyle bir çizgi izlediler. Bakalım devamı nasıl gelecek. Bizim bayramlaşma teklifimizi bile reddediyorlar. Türkiye'de siyasette bayramlaşma eski bir gelenektir.

"ARKADAŞLARIMIZ AFİŞLERİ SIRTLARINDA TAŞIDI"

Şu anda iktidarın en korktuğu parti biziz. Bizim görünmemiz istenmiyor. Hükümete yakın duran kuruluşlarda, televizyonlarda, medya kuruluşlarında bizimle ilgili hiçbir haber görmezsiniz. Bizi yok sayıyorlar. Olumsuz bile adımızı geçirmek istemiyorlar. Ne kadar çaba gösterirse göstersinler biz vatandaşlarımıza kurduğumuz sistem sayesinde bire bir ulaşma imkanına sahibiz. Doğrudan temas şu anda tüm Türkiye sathında en önemli çalışma. Kapı kapı dolaşıyoruz, dükkan dükkan esnaf ziyareti yapıyoruz. Onlar istedikleri kadar medya üzerinden baskı kurmaya çalışsınlar, vatandaş artık bizi görüyor, duyuyor, izliyor. Buna mani olamıyorlar. Bizim afişlerimizi engelliyorlar, bilboard vermiyorlar. Kapı kapı dolaştık, Erzurum'da kahir ekseriyette vatandaşlarımıza mitingimizi duyurduk. Bu şekilde bize engel olmaları mümkün değil. Gaziantep mitinginde alan vermediler. Hiçbir pankarta izin vermediler. Arkadaşlarımız sıntında afişleri taşıdılar. Bunların hiçbirisi netice vermez. Biz TBMM'de olan partiyiz. Bize özel bir ayrımcılık var. Sayın Erdoğan görmek istemiyor olabilir; ama rüyalarında gördüklerinden eminim. Gayet medeni bir şekilde ayrıldım. Kamuoyunda paylaşmadan önce kendisiyle görüştüm. İstifam medyadan duyulmadı. Bir isyanla, karışıklık çıkararak ayrılmadım. Gayet efendi, düzgün şekilde. Önce kendisine haber verdim, kamuoyu 2-3 hafta sonra duydu.

Paylaşın
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder