adscode
adscode
adscode

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu İki grup benimle uğraşıyor

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Niğdede Huzur içinde yaşamak istiyorsunuz 15inde huzurlu bir sabaha uyanacağız

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu İki grup benimle uğraşıyor

CHP lideri "Huzur içinde yaşamak istiyorsunuz. 15'inde huzurlu bir sabaha uyanacağız. En rahat eleştireceğiniz Cumhurbaşkanı bu kardeşiniz olacak. Eleştirilmekten korkuyor. Eleştiriden değerli bir şey yoktur. Akıl akıldan üstündür. İstişare çok önemli. Bir devlet bir kişinin iki dudağına emanet edilemez. Liyakat şarttır. Adalet sadece mahkeme salonlarında olmaz; KPSS'ye girip mülakatta eleniyorsa bir evladımız hakkı yeniyor demektir. Mülakatı kaldıracağım. O da söylemeye başladı. Elinden tutan mı var, kaldır" diye konuştu.

HAVZA BAZLI ÜRETİM
Niğde'nin patatesinin önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Sen çiftçiyi toprağa küstürürsen nasıl üretecek? Hiçbir çiftçi, üretici asla zarar etmeyecek. Havza bazlı planlama getireceğiz. Herkes ne ekeceğini bir yıl önce bitecek. Çiftçiyi zarar ettirmeyeceğiz, toprağa küstürmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLAR GÜZEL BESLENECEK"
"Köyler boşalıyor" diye sözlerini sürdüren Cumhurbaşkanı adayı, "Kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini biz ödeyeceğiz. Her genç ve kadın zamanı gelince emekli olacak. Köy okulları kapatıldı, bütün köy okullarını yeniden açacağız ve 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Çocuğunu okula gönderecek bir anne düşünün. Geliri yetersiz olduğu için beslenme çantasına ne koyacağını düşünür. Evladı işsizse o evde huzur olmaz. Bunların üzerinde bile durmuyorlar, çünkü onlar 5'li çeteleri savunuyorlar. Bütün çocuklar okula gidecek, bütün çocuklar aynı yemeği yiyecekler, güzel beslenecekler" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, "KHK'lıları biliyorum, çözeceğim. Adalet için 450 km yol yürüdüm. Adalet lazım. Adalet olmayınca olmuyor" dedi.

"ALLAH BELASINI VERSİN"
Terörle mücadeleye değinen Kılıçdaroğlu, "Kim terör örgütlerinin yanında olursa Allah belasını versin. Terör örgütünün saldırısına uğrayan bir asker şehit oldu. Bu beyler çocuklarına paralı askerlik yaptırırken, ben düzenli askerliğe gönderen birisiyim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Egemen gücün tehdidin altındaysanız, bu Türkiye için bir beka sorunudur. Aynı şekilde tank-palet fabrikasını Katar ordusuna sattılar. O fabrikayı Katar'dan alıp şerefli ordumuza vereceğiz. Bunlarınki mevsimlik milliyetçilik. Türk Lirası yerlerde sürünüyor" dedi.

"Milleti açlığa, yoksulluğa mahkum ettiniz" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "İnsanlar ekmek alamıyor. Onlar mı yoksa huzurdan, kalkınmadan mı yanasınız? En büyük arzum Türkiye'yi büyütmek, genişletmek. Malvarlığımı araştıracaklarmış, araştırmazsanız namertsiniz" ifadelerini kullandı.

"İKİ GRUP BENİMLE UĞRAŞIYOR"
"İki grup benimle uğraşır" diyen Kılıçdaroğlu, "Biri 5'li çete. Nasıl Cumhurbaşkanı adayı yapmayız diye uğraştılar. Hiçbir şey bulamadılar nasıl ayağını kaydırırız diyorlar. Ne sizin ne başkalarının gücü yeter. İkincisi uyuşturucu baronları. Kökünü kazıyacağım. Genç evlatlarımızı kimsenin zehirlemesine izin vermeyeceğim" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin 2 yıl içerisinde kendi ülkelerine göndereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Benim görevim kendi evlatlarımızı iş güç sahibi yapmak, karnını doyurmak. Bu ülkeye huzuru getireceğiz, bereketi getireceğiz" diye konuştu. Emeklilere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, bayram ikramiyeleri konusunda da "Söz verdim, Kurban Bayramı var, orada 15 bin lira ikramiye göreceksiniz. Millet perişan vaziyette" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini, "14 Mayıs'ta kabusu bitireceğiz, barış içinde yaşayan bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" diye tamamladı.

DENİZLİ'DE KONUŞTU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Denizli'de halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:


Sizler mutlaka ama mutlaka sandığa gidin. 5 milyon 300 bin genç Türkiye'nin kaderini değiştirecek. Hep beraber sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız ve bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz diyeceksiniz ve değiştirecek. Zor işlerimiz var. Bu ülkede zorluğu yaşayan, sorun yaşayan kadın var. Evladımı okula gönderirken beslenme çantasına ne koyacağım diye düşünen kadınlar. Üniversiteli iş bulunmayan gencecik evlatları. Bir ailede bir çocuk uzun yıllar iş bulamıyorsa o zaman ne anne de ne baba da rahat etmez.

Sevgili anneler size bir sözüm var. Artık bundan sonra beslenme çantaları olmayacak. Çocuklarınız sütünü içecek okulda. Diğer akranları ile beraber okulda yemeğini yiyip, evine tok dönecek. Bütün çocuklarımız okulda güzel beslenecekler. Sosyal devlet görevini yerine getirmiş olacak. Hiç kimse bu ülkede aç ve açıkta kalmayacak. Hiçbir çocuk bu bereketli topraklarda asla yatağa aç girmeyecek.

Bizim inancımızda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Hiçbir yoksul ailenin elektriği asla kesilmeyecek, doğalgazı, suyu asla kesilmeyecek. Bu üç temel hizmetin hiçbir koşul aranmadan aileye sunulması lazım. Taşeron işçiler var biliyorum. Sözleşmeli, kadrolu öğretmenler var, her birisinin arasında fark var. Öğretmenler aynı işi yapıyorlar, aynı süre çalışıyor. Birisi 100 lira, birisi 200 lira birisi 1000 lira alıyor. Allah nasip ederse bunu Bay Kemal değiştirecek. Hiç endişe etmeyin tamamını değiştireceğim.

Önümüzde kurban bayramı var. Kurban bayramında emekli aylığını almaya gittiğinde 15 bin lira ikramiyeyi görecek. Anasının ak sütü ile alacak. Ve onu çoluk çocuğuyla torunuyla harcayarak. Sen 5'li çetelere demiyorsun parayı nereden bulacaksın diye. Bu kardeşiniz yandaş için değil, 5'li çeteler, uyuşturucu baronları için değil halk için çalışır. Bütün hizmetlerimi sizin için üreteceğim. Ben sizden birisiyim, halktan birisiyim. Eskiden neysem şimdi de aynıyım. Mütevazı bir evde oturuyorum. Zaten mutfağımı çoğunuz biliyorsunuz. Benim saraylarda oturmak gibi alışkanlığım yok.

Siz nasıl yetiştiyseniz ben de öyle yetiştim. Allah nasip eder seçerseniz saraya değil Gazi Mustafa Kemal'in Çankayasına gideceğim. CHP tarihsel kökleri olan partidir. Bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten miras olan partidir. Gençler size sözüm, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğumda en rahat beni eleştirebileceksiniz. Bu konuda size yüzde 100 garanti veriyorum. Devleti yönetenler eleştiriden ders çıkarmak zorundalar. Benim hatam olabilir. Genç, yaşlı, kadın, erkek beni uyarabilir. Eleştirdi diye insanları yakala, hapse at, tutukla, bunların hiçbirisi olmayacak.

Polis kardeşlerim çok zor koşullarda görev yapıyorlar. Onlar anlatamıyor ama ben onların hangi koşullarda görev yaptığını biliyorum. Bazen 24 saat evlerine bile gidemiyorlar. Büyük sıkıntıları var. Polis dediğimiz kardeşlerimiz de birer insan. Onların da aileleri, çocukları var. Onlar da tatil yapmak isterler. Günün 8 saati çalışıp diğer saatlerde istirahat etmek isterler. Polis kardeşlerime sözüm var 100 bin güvenlik görevlisi alacağız, polisler 8 saat görev yapacak, sonra evlerine gidecekler.

Bütün köy okullarını açacağız. Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Öğretmen bekliyor, ne zaman atamam olacak diye. Atama yapacağız ve bu sorunu büyük ölçüde çözeceğiz. Allah nasip olur iktidar olursam, aldığınız kredilerin faizini sileceğim. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Biz ilk tanıştığımız kişi çocukken esnaftır. Mahallenin esnafına gideriz ekmeği oradan yaparız, alışverişi oradan yaparız.

Çok ayrıştık, çok kutuplaştık, birbirimizi düşman gibi görmeye başladık. Niçin, neden böyleyiz? Çok zengin bir ülkemiz var. Birileri malı götürüyor, artık bu düzeni değiştirmemiz lazım. Rahmetli Ecevit'in dediği gibi ne ezen ne izelen insanca hakça bir düzeni bu ülkeye getireceğiz.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder