adscode
adscode

CHP için sözler Yığma malzeme ile mevzi olmaz Komşular düşünüldü akrabalar unutuldu

CHP siyaset üzerine yazmaya devam edeceğiz

Okurlarımız bizden bunu bekliyor. Partinin yeni organlarında görev alanlar kimler, bunlar tanınmak isteniyor. Görülüyor ki örgütlerde kısa sürede bir hareketlenme başladı. Kurultay ve belediye başkanlıklarında aday gösterilecekler şimdiden sahneye çıkar gibiler... AKP’yi belli noktalarda ‘taklit’ eden tavırlar dikkat çekiyor. ‘Sosyal ağı’ güçlü, sıkı ve işlevsel bir örgüt yapısının, CHP’lilerin dikkatini çektiğini anlıyoruz. Özellikle de ‘muhtarlık’ sisteminin daha ciddiye alınacağını...

Bir dostumuz CHP için şöyle bir eleştiri getirdi:

“Komşular düşünüldü, akrabalar unutuldu.”

Ne kadar doğru bir söz... CHP, Altılı Masa’daki iki veya üç parti için nasıl ‘eşit’ ya da ‘imtiyazlı’ muamele yapar, o haklar nasıl verilir? Parti içinden o partilerin kazanımları için yapılan eleştirilere niye suskun kalınır! Bir partilinin şu sözlerine ne demeli:

CHP’NİN UNUTTUĞU PARTİLER

“CHP’nin asıl açmazı şudur; Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’yi, CHP’den önceki dönem Beylikdüzü’nden aday gösterilen, oy çalma iddiasıyla başkanlığı kaybeden ve yargıya giden şimdiki AP Genel Başkanı Vecdet Öz’ü, Kılıçdaroğlu ile görüşerek masaya davet bekleyen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı, günlük siyasi yazılarıyla Kılıçdaroğlu’nun gözünün içine bakıp eleştiren Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nu ve de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı görmezden gelen Kılıçdaroğlu’nun hiç pişmanlığı yok mudur? Bu partilerin Deva, Gelecek, Saadet Parti kadar hatırları olmaz mı?

Mustafa Sarıgül son anlarda hatıra geldi; yaptığı çalışmalarla Erzincan’a bir vekillik kazandırdı. Ve dün de partisini CHP’ye kattı. Herşey son anda mı akla gelir?

BİR BELGESEL VE TÜZÜK

CHP’de bunlar hiç tartışılmaz mı? Aslında her üyenin ve delegenin bunların hesabının peşinde olacağı hiç unutulmamalı.

Atatürk’ün partisi niye ‘ben’ der de, ‘biz’ demek aklına gelmez?

“Biz” denilmezse, solun, sosyal demokratlığın olamayacağı düşünülmez mi?

Bir hatırlatma yapmak istiyoruz; şimdilerde İzmir’de yaşayan ve bir dönem PM üyeliğinde bulunan İdris Akyüz’ün, CHP’nin kuruluşundan beri yaşanan ‘Kurultaylar’ belgeselini ve içinde anlatımı yapılan ünlü ‘İlk Hedefler Beyannamesi’ni; bundan başka rahmetli Av. Haluk Pekşen ve Hakkı Keskin’in hazırladığı tüzük değişikliğinin neler içerdiğini biliyor musunuz? Partinin üst kademeleri, demokratik ve yapısal bir tüzük değişikliği için bunları temin edip hemen okumalıdır! Bir öneri daha var; PM 60 üyeliğin üzerine çıkartılmalıdır.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder