adscode
adscode

Bir Bodrumlu gözüyle bayramda İstanbul

Bayramda herkes Bodruma gelirken ben İstanbula kaçtım

Gördüğüm İstanbul, çok sakin ve huzurlu bir kent oluyor. Tenhalık yanında trafik çok rahat, dükkânların Beyoğlu ve Bağdat Caddesi hariç çoğu kapalıydı. Ama akşam oldu mu, millet sahillere, lokanta ve kafelere hücum ediyordu adeta. Boğaz kilitleniyordu geceleri. Özlemiştim doğup büyüdüğüm İstanbul’u, bu yüzden bir turist gibi sindire sindire dolaştım her yerini. Mısır Çarşısı’ndan Eminönü’ne geçtim, bir İstanbul simidi alarak yiye yiye Mahmutpaşa ve Kapalıçarşı’yı gezdim. Bu yerler çok düzenli ve bakımlıydı. Ama eski canlılığı yoktu. Mahmutpaşa bile düzene girmiş, o bağırıp çağıran esnaf kalmamış. Öyle diyoruz ama, akşamları restoranlar tıklım tıklım doluydu. Millette para kalmasa tatil bölgeleri böyle hücuma uğrar, eğlence yerleri tıka basa dolar mıydı?

 

Ulaşım araçları bedavaydı. Benim bu işe de aklım yatmıyor. Hem gırtlağa kadar borçta yaşa, hem de 4-5 gün bedava gez güzelim kenti. Turistler bile şaşırdılar bu işe. Vapurla bedava bir Haliç gezisi de yaptık bu arada. Ne hale gelmiş, inanamadım doğrusu. Sultanahmet yeni düzenlenmiş haliyle muhteşemdi doğrusu. Yerebatan Sarnıcı’nda öyle bir kuyruk vardı ki, Rusya’daki Hermetaj Müzesi haltetmiş. Ucu bucağı yoktu kuyruğun. Öyle olunca Arkeoloji Müzesi’ni gezdik. Kültür-Turizm Bakanlığı burayı da restore ediyordu. Müzenin açık bölümlerini gururla dolaştık, iftihar ettik sergilenen eserlerle. Bakanlık İstanbul’da da önemli işler yapıyor. Kültür parkurları, kültür parkları, yeni müzeler, tüm tarihi anıtların restorasyonu, konser ve gösteri salonları, galeriler.

Boğazda vapur gezisi, tarif edilemeyecek kadar güzel bir yolculuk. Millet bayramda vapurla Adalara da üşüştü. Öyle bir kalabalık kapladı ki, pislikten Ada sakinleri çok şikâyetçiler durumdan. Adalar ‘Milli Park’ ilan edilsin derim. Balık lokantalarından çok kebapçı, çiğköfteci, lahmacuncu dolu. Özetle eski havaları dağılmış adaların.

İstanbul çok güzeldi bayramda. Keşke her günü bayram gibi olabilse. Can PULAK

BEŞİKTAŞ MECLİSİ’NDE BU DA OLDU

Siyasette aynı partinin belediye meclis üyelerinin birbirlerini mahkemeye vermesi olası değildir. Öyle bir şey olsa bile belediye başkanı devreye girer ve konuyu çözümler. Beşiktaş Belediyesi Meclis üyesi Akın Keskin, Başkan Rıza Akpolat’a bazı konularda muhalefet etti ve köşemize taşıdık. Meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı Esra Yenidünya, Meclis üyesi Keskin’i mahkemeye verdi. Yerel mahkeme sonrası Yargıtay da kararı Keskin lehine onadı. Seçimlere giderken aynı partinin meclis üyeleri ‘husumetli’ olarak nasıl sahada seçimi kazanmak için mücadele edecekler?

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder