adscode
adscode
adscode

Ankaralı Sanatçılar Depremzedelere 100 Kalıcı Konut Yapılması İçin Bağış Sergisi Açtı 26 Nisan da Müzayede Var

6 Şubat hepimizin beynine kazındı Çok kötü izler bıraktı Bunları atmak mümkün değil

Ankaralı Sanatçılar Depremzedelere 100 Kalıcı Konut Yapılması İçin Bağış Sergisi Açtı 26 Nisan da Müzayede Var

Ankara Ticaret Odası (ATO), Tüm Sanat Galerileri Derneği, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği, Sanatçı Kadınlar Derneği paydaşlığı ile afet bölgesindeki depremzedelere 100 kalıcı konut yapılması için bağış sergisi açtı. Müzayede öncesi eserlerin ön gösterimi yapıldı. Tüm Sanat Galerileri Derneği Başkanı Meral Öztürk, "6 Şubat, hepimizin beynine kazındı. Çok kötü izler bıraktı. Bunları atmak mümkün değil. Bizler, sanatçılar, malzememiz boya, fırça, tuval, kil ile üreterek ve bunların oluşturduğu, insanlara verdiği hoşluklarla, iyileştirici yapısıyla katkı sunabiliriz diye düşündük. Bu projenin de tüm gelirinin aktarılacağı yerden dolayı tüm sanatçılarımızla bağış yapma kararı aldık" dedi.

ATO, deprem bölgesine 100 kalıcı konut yapılması için Tüm Sanat Galeriler Derneği, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği, Sanatçı Kadınlar Derneği paydaşlığı ile Ankara CerModern'de bir bağış sergisi açtı. Sergiye Ankaralı sanatçılar da eserleriyle destek veriyor. Sergiye eserleriyle katılan dernek başkanları ve ressamlar ayrıntıları ANKA Haber Ajansı'na aktardı.

Tüm Sanat Galerileri Derneği Başkanı Meral Öztürk, şunları söyledi:

"Biz, sanat galerilerinin birleştirdiği ve oluşturduğu bir kurumuz. Derneğimiz 1995 yılında kuruldu. O günden bugüne de faaliyetlerini eksiksiz olarak devam ettirmektedir. Ankara Ticaret Odası'nın bu projesi kapsamında da yürütücülüğü bizden rica ettiler. Biz de Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği, Sanatçı Kadınlar Derneği ve RC Müzayede ile bu projeye ev sahipliği yapmaya karar verdik. Ben aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü mezunuyum. Alanım aslında seramik. Birleşik Sanatlarda da yüksek lisansımı tamamladım. Eserimle de bağışta bulundum. Burada 100'ün üzerinde sanatçı arkadaşımızla Ankara Ticaret Odası'nın yapmış olduğu konut projesine destek vermek için bir araya geldik. Ben de 'Çalışmamla bu desteğe bir tuğla koyabilir miyim' diyerek desteklerimi verdiğim bir çalışma. Müzayedemiz olacak. Burada ön gösterimde şu anda. İzleyicilerle buluşturuldu. 29 Nisan'da da bu bir müzayede ile Ankara Ticaret Odası'nın Meclis Salonu'nda satışa sunulacak. Sanırım orada gerekli izleyici, alıcı, koleksiyoner bir araya geldiği zaman güzel bir sinerji yaratıp bir tane konutu inşallah bizler yapabiliriz.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin