adscode
adscode
adscode

Babacan Bu Seçim Düşüncesi Kimliği Dili İnancı Kıyafeti Yaşam Tarzı Nedeniyle Hor Görülenler Kazanacak

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Millet İttifakı nın Ramazan Bayramı dolayısıyla deprem bölgesi Diyarbakır da

Babacan Bu Seçim Düşüncesi Kimliği Dili İnancı Kıyafeti Yaşam Tarzı Nedeniyle Hor Görülenler Kazanacak


Babacan: "Bu Seçim; Düşüncesi, Kimliği, Dili, İnancı, Kıyafeti, Yaşam Tarzı Nedeniyle Hor Görülenler Kazanacak"
21 Nisan 2023 11:41Güncel Haberler
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı’nın Ramazan Bayramı dolayısıyla deprem bölgesi Diyarbakır’da kurduğu Halil İbrahim Sofrası’nda, “Bu seçim; düşüncesi, kimliği, dili, inancı, kıyafeti, yaşam tarzı nedeniyle hor görülenler kazanacak. Bugünkü otoriter ittifakın görmezden geldiği milyonlar kazanacak. Çünkü ben, çok iyi biliyorum; halkımız susar susar, sandık günü söyleyeceğini söyler. Bu millet, tüm derdini içinde yaşar ama sandıkta gider cevabını verir. 14 Mayıs günü aslında milletimizin önünde iki seçenekli bir referandum olacak. Bu kadar basit. İki tane seçenek olacak sandıkta. Gerisi teferruat. Seçenekler çok açık. Ya birine ‘evet’ diyeceğiz ya ötekine. İki tane tercih. Otoriterlik mi, demokrasi mi” dedi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı'nın Ramazan Bayramı dolayısıyla deprem bölgesi Diyarbakır'da kurduğu Halil İbrahim Sofrası'nda, "Bu seçim; düşüncesi, kimliği, dili, inancı, kıyafeti, yaşam tarzı nedeniyle hor görülenler kazanacak. Bugünkü otoriter ittifakın görmezden geldiği milyonlar kazanacak. Çünkü ben, çok iyi biliyorum; halkımız susar susar, sandık günü söyleyeceğini söyler. Bu millet, tüm derdini içinde yaşar ama sandıkta gider cevabını verir. 14 Mayıs günü aslında milletimizin önünde iki seçenekli bir referandum olacak. Bu kadar basit. İki tane seçenek olacak sandıkta. Gerisi teferruat. Seçenekler çok açık. ya birine 'evet' diyeceğiz ya ötekine. İki tane tercih. Otoriterlik mi, demokrasi mi" dedi.

Millet İttifakı'nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanları, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları ile ittifakın diğer büyükşehir belediye başkanları, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, her biri ayrı bir ilde olmak üzere deprem bölgesinde vatandaşlarla Halil İbrahim Sofrası Buluşması'nda bir araya geldi. Diyarbakır'da Halil İbrahim Sofrası'nda depremzedeler ile kahvaltı yapan ve bayramlaşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, şunları söyledi:

"Ramazan Bayramı'mızın son günü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız. Tam da Çocuk Bayramı arifesindeyken bugün buradan, gözleri hafızamıza kazınan Ceylan'ın şehrinden selamlıyorum sizleri. Çocuklar, daracık sokaklarda, dershane önlerinde, köy meralarında özgürce, güven içinde yaşasın diye buradayım. Yedi yaşındaki Muhammetler, altı yaşındaki Furkanlar için buradayım. On iki yaşındaki Ceylanlar, Uğurlar ölmesin diye buradayım. Çocukların ellerine silahlar verilmesin diye buradayım. Muratların, Hiraların, Ayşelerin, Baranların, Zeyneplerin, Semaların, Fatmaların, Berfinlerin minicik bedenleri uykudayken depremde yıkılan duvarların altında kalmasın diye buradayım. Ben, gençlere 'yarın' demiyorum. Gençler yarınlarımız değil, onlar bizim bugünlerimiz. İşte ben, ülkemizin bu gününü yaşatmak için buradayım.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder