adscode
adscode
adscode

AKPli belediyeden AKPli isme 493 milyonluk ihale

Üsküdar Belediyesi eski AKP milletvekili aday adayı Mehmet Tahir Tikicinin şirketine 493 milyon liralık ihale verdi Şirket daha önce de aynı belediyeden milyonluk ihaleler almıştı

AKPli belediyeden AKPli isme 493 milyonluk ihale

Üsküdar Belediyesi’nin, birçok ihale alan eski AKP milletvekili aday adayı Mehmet Tahir Tikici’nin şirketine bir ihale daha verildiği ortaya çıktı. Tikici’nin şirketi Yükseliş İnşaat, daha önce Üsküdar’da Altunizade ve Salacak kentsel dönüşüm projelerini de üstlenmişti. Kandilli Mahallesi’ndeki dönüşüm projesi kapsamında, şirket 293 konut yapacak ve proje sonucunda 493 milyon 700 bin lira kazanacak. Projenin tamamlanması 4 Ağustos 2024 olarak öngörülüyor.

Mehmet Tahir Tikici’nin Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile yakınlığı biliniyor. Tikici’nin şirketi Yükseliş İnşaat, Türkmen’in başkanlığı döneminde belediyeden birçok ihale almıştı. Tikici’nin oğlu Yasin Tikici’nin nikahını da Hilmi Türkmen kılmıştı.

Tikici’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafları da bulunuyor. Şirket sahibinin siyasi çevreleriyle yakın ilişkisi, kamuoyunda tartışma yaratıyor. Ticari faaliyetlerinin siyasi nedenlerle etkilendiği iddiaları da gündeme geliyor.

 

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder