adscode
adscode
adscode

AFAD Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 50 ülkeden yardım teklifinde bulunuldu Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türkiye de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından 50 ülkeden yardım teklifinde bulunulduğunu açıkladı

AFAD  Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 50 ülkeden yardım teklifinde bulunuldu Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremin ardından 50 ülkeden yardım teklifinde bulunulduğunu açıkladı.

AFAD'dan yapılan açıklamada "Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 50 ülkeden toplam 62 ekip yardım teklifinde bulunmuştur" ifadelerine yer verildi.

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde yıkıma neden oldu. Deprem sırasında canlı yayında olan haber kanalları binaların yıkılma anlarını görüntüledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıkladı. AFAD, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 1121 olduğunu duyurdu. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Birçok ülke, depremin ardından Türkiye'ye yardım için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor. Uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdiye kadar en büyüğü 6.6 olan 22 artçı deprem oldu" bilgisini verdi. Saat 13.30 sularında Elbistan, Kahramanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

Soylu depremin ardından, "Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır" açıklamasında bulunmuştu.

Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması’nın aktive edilmesinin ardından 10 üye ülkeden Türkiye'ye ekipler gönderileceği açıklandı. Britanya da depremden etkilenen illere 76 arama kurtarma uzmanından oluşan bir ekip göndereceğini duyurdu.

Paylaşın
adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder

Bakmadan Geçmeyin