adscode
adscode

Açın klimaları kapatın camları

Sıcaklar bir bastırdı pir bastırdı Sıcak hava yüksek nemle bir araya gelince başkentte gündüz saatleri artık iyice çekilmez oluyor Sıcak başkentte bu aralar çekilmeyenlerden birisi de kliması çalışmay

YAZIN SUCUK GİBİ YOLCULUK

Mesela Mehmet Öğsüz (@mehmetogsuz) geçenlerde EGO Genel Müdürlüğü’ne sosyal medyadan şu şikâyeti iletti: “30 derece sıcaklıkta 150 kişilik otobüsün içinde yolculuk etmeye çalışıyoruz. 3 defa uyarmama rağmen otobüs şoförü klimayı açmadı. ‘Yazın soğuk kışın sıcak yolculuk yapacağız’ diye 390 tane yeni kırmızı otobüs aldınız. Yazın sucuk gibi yolculuk yaptırıyor şoförleriniz.”

YAZI GELMESİNİ Mİ BEKLEYECEĞİZ’

Başka bir ilginç şikâyet de @1905Gs1071’den geldi: “Neden 343 hatlarınızda klima çalışmıyor? Geçen gün sorduk, ‘daha yazı gelmedi’ dedi şoför. Aynı şekilde 340/383 hatlarda klima çalışıyor. Bu sıcakta yazı gelmesini mi bekleyeceğiz, bir tane yazı yazın da millet perişan olmasın.” Yazı iddiasına yanıt veren EGO Genel Müdürlüğü böyle bir talimat olmadığını açıkladı.

SÜRÜCÜLER TARAFINDAN AYARLANMAKTA

Yanıtta, “Hava ve iklim şartlarına göre aracımızın soğuk sıcak dengesi sürücümüz tarafından ayarlanmaktadır ve arıza durumlarında gereken müdahale yapılmaktadır” denildi. Hatta tarih, saat, araç kodu verilmesi halinde detaylı araştırma yapılarak cezai işlem verilebileceği de eklendi.

***

EGO şoförlerine çağrım; ‘lütfen açın klimaları’, yolculara çağrım; ‘klima çalışırken lütfen kapatın camları, uyarın klimayı açmayan şoförleri. Açmazlarsa iletin şikâyetleri...’

 

DİKKAT! OTOBÜS İÇİNDEKİ KAPAKLARDAN SIVI AKABİLİR

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder