adscode
adscode
adscode

6 ayrı adli tıp, olayı çözememişti

17 yıllık çifte cinayetle ilgili yeni rapor davanın seyrini değiştirecek

6 ayrı adli tıp, olayı çözememişti

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde 10 yaşındaki kuzenleri öldürmekle suçlanan Ayhan Yakar ve Seyhan Yakar'ın müebbet hapis cezası istinaf tarafından bozulduktan sonra yeni rapor sunuldu. Raporda, kuzenlerin tırnak altı dokusunda tespit edilen karışım DNA'sında, Yakar kardeşlere ait DNA olduğu ve güçlü kanıt niteliği taşıdığı açıklandı.

Savaştepe ilçesinin kırsal Karacalar Mahallesi'nde 21 Mart 2006'da okula gitmek için evlerinden ayrılan kuzenler Tuğçe Yıldırım ve Büşra Karabacak kayboldu. Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın 44'üncü günde, 3 Mayıs 2006'da, Savaştepe ilçesi Çamurlu köyü mezarlığı yakınındaki menfezde Yıldırım ve Karabacak'ın cansız bedenleri bulundu. Çocuklardan alınan doku örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

6 AYRI ADLİ TIPTAN ÇELİŞKİLİ RAPORLAR
Polis, çifte cinayetin şüphelisi olarak 11,5 yıl sonra, İzmir'in Bergama ilçesi İnkılap Mahallesi Üç Kahveler mevkiinde tütün satıcısı Seyhan Yakar (45) ile cezaevinde evlendiği Y.E.Y.'yi (43) Bergama'da, Dikili ilçesindeki mandırada çalışan Ayhan Yakar'ı (43) ise Balıkesir'de gözaltına aldı. Ayrıca yardım ve yataklık ettikleri ileri sürülen 2 kişi daha gözaltına alındı. Şüpheli 5 kişi, emniyete götürülüp sorguya alındı. Polisteki sorgularının ardından şüphelilerden 1'i serbest bırakıldı. Seyhan Yakar ve Ayhan Yakar kardeşler hakkında 'Kasten öldürme', 'Birden fazla kişiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Cinsel istismar' suçlarından Y.E.Y. ve A.Ç. (36) hakkında ise 'Birden fazla kişi ile birlikte çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davada, tarafların karşılıklı itirazları ve mahkeme heyetinin takdiriyle 6 ayrı adli tıp kurumu tarafından farklı görüşler mahkeme dosyasına girdi.

adscode

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder