adscode
adscode

YKS için adaylara ve ailelere son hafta tavsiyeleri

Önümüzdeki hafta bugün ve yarın yani 17 18 Haziranda 3 nokta 5 milyondan fazla aday bir üniversitenin kapısından girmek için yarışacak

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bir hafta kala uzmanlar hem adaylara hem de ailelere çok önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu...

YKS için adaylara ve ailelere son hafta tavsiyeleri

ADAYLARA

KÜÇÜK AYRINTILAR BÜYÜK FARK YARATIR

Bilfen Liseleri Sınav Grubu Yöneticisi Sebahat Başusta:

- SON DÖNEMEÇTESİNİZ: 9’uncu sınıftan itibaren 4 yıldır hazırlanmakta olduğunuz YKS hazırlık sürecinde son günlerinizi nasıl değerlendireceğiniz, sınav sonucunun belirlenmesinde büyük rol oynayacak. Bu nedenle, çalışmalarınızı en verimli şekilde planlayın. 12’nci sınıfın ikinci dönem kazanımlarının olmayışı çalışma anlamında bir avantaj sağlarken bunun bir sıralama sınavı olduğunu göz önünde bulundurarak küçük ayrıntıların büyük farklar yaratacağını bilmenizde fayda var. Konulara ve kazanımlara tam hâkim olmak için AYT’de konu çalışarak soru çözün, TYT’de ise hem süre kontrolü hem bölümler arası geçişi daha rahat sağlayabilmek açısından bolca test yapın. Maratonun son dönemecini iyi değerlendirenler hedeflerine ulaşır.

- UYKU VE BESLENMEYE DİKKAT: Gerek sınav stratejilerinizi gerekse günlük uyku ve beslenme rutininizi gözden geçirin, sizin için en doğru olan yöntemleri benimseyin.

- BOL BOL SORU ÇÖZÜN Son hafta da ders çalışmaya devam edin. Deneme sınavı çözme sıklığınızı arttırın. Son gece uykuya dalmakta güçlük çekmemek için sınava yaklaşılan günlerde uyku düzeninize dikkat edin. Altı saatlik uyku bilimsel olarak yeterlidir. Daha az uyunmuş olsa bile bu, kaygı yaratmamalıdır. İnsan bedeni, vücudun birkaç gün için ihtiyaç duyduğu enerjiyi depolama imkânına sahiptir.

- SALONUNUZU GÖRÜN: Sınava gireceğiniz okulu görün, mümkünse sınıfınıza ve sıranıza bakın.

- STRATEJİNİZİ BELİRLEYİN: Sınav stratejinizi netleştirin. Kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle vakit geçirin. Mümkünse evde dinlenin.

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder