adscode
adscode

Yavaşın amacı psikolojik üstünlük

Yavaşın amacı psikolojik üstünlük

Bugün Pazar. Şöyle keyifli bir şeyler yazayım diye planlıyordum kafamda. Bugün bana göre dünyanın en iyi ve en kaliteli av tüfeklerini üreten bir firmayı ve onun sadece tüfekler değil, diğer ürünlerini de anlatacaktım sizlere. Ama siyaset ne yazık ki, izin vermedi. Onu bir başka pazara bırakıp, yine siyasetten gitmek zorunda kaldım.

Dün Mansur Yavaş cephesinden bir açıklama geldi.

Geçenlerde, Youtube’daki programımda “Mansur Yavaş adaylığını açıkladı ama CHP içinde Yavaş’ı istemeyenler olduğunu biliyoruz. Çankaya Belediye Başkanı’nın da adı geçiyor. CHP Mansur Yavaş’ı istemez ise İYİ Parti Mansur Yavaş’ı ister hatta AK Parti bile Mansur Yavaş’ı ister” dedim.

Anladığım kadarı ile Mansur Yavaş bu iyi niyetli cümleme biraz alınmış.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bana söylediği bir cümleyi hatırlatma ihtiyacı duymuş. “Öyle bir daha parti değiştirmek falan yok. Bundan böyle adaysak CHP’den adayız.”

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi adaylıklar açıklanmadan önce ise adaylığa hazır olduğunu ama CHP dışında bir partiden çıkacak bir adayın kazanma şansının olmadığını Meral Akşener’e de söylediğini biliyordum.

Mansur Yavaş “CHP’den başka bir yerden aday olmam” mesajını iletince, ben de beni arayan kişiye “Mansur Yavaş’ı değil, CHP’nin Yavaş’ı aday göstermeme ihtimalini eleştirdim. Yanlış anlamayın” dedim.

Bunu farkındaydı Başkan.

Bu konuşmada bana iletilenler şunlar oldu:

– Mansur Yavaş, yerel seçim öncesi 6’lı masanın bu denli moralsiz olmasına bir anlam veremiyor. Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri kaybedildi ama 19 büyükşehri yerelde kazanacak oya ulaşıldı. Keza kazanılacak ilçe sayısında da artış var. Bu dağınık tablonun, bu birbirine düşmüş masanın kimseye faydası yok.

– Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Eylül ayı içinde 6’lı masanın liderlerini bir davet ile bir araya getirip, yerel seçimler öncesi yeniden bir fikri beraberlik ve ortaklaşa gidilecek bir yerel seçim için aynı masada buluşturmayı hedefliyormuş. 6 lidere bir anlamda “Kendimize gelelim” demeyi planlıyormuş ancak peş peşe gelen açıklamalar sonrası bundan vazgeçmiş gibi görünüyormuş.

– Mansur Yavaş CHP’nin kendisini aday göstereceğinden kuşku duymuyormuş. Genel Başkan’ın İstanbul ve Ankara’da mevcut başkanlarla seçime gitme konusunda verdiği söze sadık kalacağını düşünüyormuş.

– Yavaş’ın aday gösterilmesi halinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağından kuşkusu yokmuş.

– CHP dışında bir partiden aday olmaya niyeti olmadığı gibi, olması halinde kazanabileceğini düşünmüyormuş. CHP’nin Ankara’daki gücünü arkasına almayan bir adayın kazanma ihtimali olabileceğini düşünmüyormuş.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder