adscode
adscode

Teknik adam takımlarının zaferi

Üç İstanbul büyüğünün 2 puan ortalamasının üstüne çıktığı 10 takımın 43 barajını aşamadığı orta sınıfın çok zayıf göründüğü bir sezonu geride bıraktık Neyse ki lige bazı teknik adam takımları

Süper Lig’de peş peşe beş sezonun 18, 21, 20, 19 ve 20 takımla oynanıyor olması büyük bir kâbus. İddia ediyorum, 150 yıllık profesyonel futbol tarihinde dünya üzerinde tek bir lig yoktur ki peş peşe beş sezonu farklı takım sayısıyla oynasın! Bu yıl her hafta bir takımın bay geçiyor olması, müsabaka sayısının eşitsizliği sporseverler için felaket bir duyguydu gerçekten. Umarım önümüzdeki sezonu 20 ile tamamlayıp, bir sonraki yıl 18’e düşer ve bir daha oynammayız takım sayısıyla.

Antalya ve Kayseri'nin son 5 hafta galibiyetleri yok ama hedefe ulaştılar

19 takımlı bu garip sezon da bir de büyük felaket yaşayıp sadece 2 ekibin düştüğü modele dönünce orta sınıf daha da fazla ciddiyet kaybetti. Ligin son 5 haftasında Antalya ve Kayseri’nin galibiyetleri yok. Konya, Sivas ve Alanya’nınsa birer galibiyetleri var ve hepsi birden hedefine ulaştı bu takımların. Bir ligde bu kadar fazla hedefsiz takım olması, turnuvanın kalitesini çok aşağı çekiyor haliyle.

Neyse ki Süper Lig’de sezon tümüyle olumsuzluklardan ibaret değil. Futbolcuların değil, teknik adamların yıldızlaştığı bir sezonu geride bıraktık ligde. Okan Buruk, Şenol Güneş gibi olağan şüphelilerin yanı sıra Vincenzo Montella, Andrea Pirlo ve Çağdaş Atan’ın takımları da iyi sinyaller verdiler sezon genelinde.

Trabzon'a Gedson ve Oliveira tarzınca oyuncu gerekiyor

Süper Lig’in bir önceki şampiyonu Trabzonspor son derece karmaşık bir sezonu geride bıraktı, 2 farklı başkan ve 3 farklı teknik adamla geçirdiler 2022-23’ü. Sezonun son bölümünde göreve gelen Nenad Bjelica’nın da Vincenzo Montella ve Andrea Pirlo gibi göze hoş gelen oyun sinyalleri verdiğini söyleyebiliriz rahatlıkla. Bjelica, Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarında üçlü savunma denedi ama Edin Visca’nın sağ kanat bekte oynadığı model işlevsiz görününce tekrar dörtlüye döndü Hırvat Hoca.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder