adscode
adscode

Taksimi dönüştürecek restoran

Türkiyenin en iddialı restoranlarından biri olmaya hazırlanan BİZ İstanbul Murat Tabanlıoğlunun tasarımıyla AKM’nin en üst katında kapılarını açtı

Türkiye’nin en iddialı restoranlarından biri olmaya hazırlanan BİZ İstanbul, Murat Tabanlıoğlu’nun tasarımıyla AKM’nin en üst katında kapılarını açtı. İşte tüm detaylarıyla Taksim’in gastronomik hayatını dönüştürmeye hazırlanan restorandan ilgi çekici anekdotlar...
İstanbul’a dair ne varsa

Doğuş Yeme-İçme, Turizm ve Perakende Grubu ile Kaya Demirer ortaklığında hayata geçirilen BİZ İstanbul’u ziyaret ettiğimde kendimi New York’ta gökdelenin tepesi bir mekanda veya Londra’da bir müzenin yüksek tavanlı restoranında hissettim. Tüm bu hissiyata ek olarak hem tarihi yarımadayı hem de eşsiz bir Boğaziçi manzarası ve Kız Kulesi’ni karşımda görünce “Nihayet İstanbul hak ettiği gastronomik temsile kavuşuyor” dedim.

BİZ İstanbul adı üzerinde İstanbul’un yerel lezzetlerinin bir araya geldiği, meşhur Doğu-Batı sentezinin lokmalar haline dönüştüğü, Türkiye’yi ve Türk mutfağını yurtdışında temsil etmeye layık bir mekân olmuş.

Bir tarafta bakır tepsilerin olduğu bir lounge alanı, diğer tarafta geleneksel tabakların sunulduğu modern bir brasserie, hemen yanında sokak lezzetleri barı, ötesinde ise kolalı beyaz örtülü masaların Ayasofya’ya baktığı Has Oda isimli bir fine-dining alanı. Çevresinde ise Ecem Dilan Köse’nin dijital sanat tabloları. Garsonların yelek tasarımlarını ve dev terastaki bar alanını ise ayrı bir beğendim.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder