adscode
adscode

Sualtındaki derin kulak

Ukrayna savaşı bize bir kez daha görünmeden görmenin vurulmadan vurmanın birincil görev olduğunu gösterdi

Bu savaş suüstünde kısıtlı bir miktarda yaşansa da denizaltında da mayın faaliyetleri açısından örnek olaylara şahit olduk. Ekonomik hedeflerin askeri hedeflerde birinci sıraya yükseldiğini ve bütün ülke sathının cephe hattına dönüştüğünü tespit ettik. Sabotaj bu sürecin en önemli parçası haline geldi. Gerçek anlamda bir konvansiyel savaşta en karanlık ve bilinmeyen yer denizin altıdır. Sizi denizin altını derin kulakları ile aydınlatan bir şirkete götüreceğim.

İSTANBUL TEKNOPARK’ta yer alan tesiste, sorularımı ARMELSAN Genel Müdürü Cem Emre Bakım’a sordum. Buyurun beraber ARMELSAN’I gezelim.

- Nasıl kuruldu, nasıl gelişti?

2012 yılında ARMELSAN kurulurken sualtı akustik sistemler alanında ülkemizin dışa bağımlılığını sona erdirmek ve bu alanda, alan uzmanlığı oluşturmak hedeflenmişti. Bu çerçevede, sualtındaki olası tehditleri inceledik ve tekrar kullanılabilirlik temelli bir tasarım stratejisi ile ürün geliştirme yol haritamızı oluşturduk. Bu noktada denizaltı tespitinde kullanılan düşük frekanslı sonarlardan, mayın tespit ve teşhisinde kullanılan yüksek frekanslı görüntüleme sonarlarına kadar geniş bir hedef ürün ailesi belirledik.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder