adscode
adscode

Şimdi Batum çok moda

Schengen vizesindeki kısıtlamalar çok uzun süre beklemek Türkleri yurtdışı turizminde Balkan ülkeleri ve Gürcistana yönlendirdi

Uçağa atlayıp İstanbul’dan Batum’a uçtum. Vize derdi yok. Kimlikle gidiyorsunuz. Çıkışta verilen mühürlü kağıdı aman kaybetmeyin. Dönene kadar yanınızda olması lazım.

TK 390 sefer sayılı uçuş sabahın erken saatinde ama size Batum’da bütün günü yakalama şansı veriyor. Bizden bir saat ilerideki Gürcistan’ın harika kenti Batum’a yine sabah saatlerinde iniyorsunuz. Hem THY hem de Pegasus bu kente yoğun uçuyor. Tek yön ekonomi sınıfı bilet 4200-4500 TL civarında.

Şimdi Batum çok moda

Benim bindiğim uçak biraz yorgun ama iyi bakılmış bir A320-200’dü. Wi-Fi falan yoktu ama iyi bir ekip vardı. Kaptan Murat Ogan ve ‘first officer’ yani 2. Pilot Sedat Yılmaz güzel bir uçuşla 2 bin 500 metrelik asfalt kaplamalı piste harika iniş yaptılar. İstanbul’dan kalkış biraz gecikse de, planlanana yakın sürede Batum’a indik. Uçuş 1 saat 45 dakika deniliyor ama daha kısa sürüyor. Kabin Amiri İlgin Çelenk kabin sıcaklığını hep 22-23 derecelerde tutmaya özen gösterdi. İnsanlar temiz bir havada, serinlikte uçtular.

IATA adı BUS olan Batum Alexander Kartveli Uluslararası Havalimanı aslında iki ülkenin de havalimanı gibi. Türkiye ve Gürcistan için önemli bir ortak merkez. TAV Georgia bir TAV Havalimanları Holdingi ortak kuruluşu. Ben de buraya TAV’ın Kurumsal İletişim Direktörü Erhan Üstündağ’la gittim. Misafirperverliği doruktaki bu genç adam, önceden bana Batum Havalimanı’nı uzun uzun anlattı.

YEŞİL ÖTESİ YEŞİL

Hava 26 derece.Elbette bu sahilde nem var. Biraz daha sıcak geliyor. Yemyeşil kuşağın ortasındaki gökdelenlerin sisteme kafa tuttuğu kentte dünü ve bugünü birlikte yaşıyoruz. Yeşilin de ötesinde bir yeşillik olduğunu keşfediyorsunuz. Sovyet döneminden kalmış binalar, küçük evler, yükselen gökdelenler ve her köşede sanat var. Heykeller Ali ve Nino’nun dışında da kentin sanatsal mobilyasına katılmışlar. Oteller geceliği 500 TL’den 7 bin TL’ye kadar fiyat aralığında hizmet veriyor. Genellikle temiz ve iyi döşenmiş odalar sunuyorlar.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder