adscode
adscode

RTÜK Nursemaların hikayesindeki hakikatlerle neden baş edemedi

Netflixte gösterildiğinde önemli tartışmaları tetiklemiş Bir Başkadır dizisinden sonra, seküler ve dindar yaşam tarzları ve spektrumun gri renkleri arasındaki çatışmaları, geçişkenlikleri ele alan

Netflix’te gösterildiğinde önemli tartışmaları tetiklemiş “Bir Başkadır” dizisinden sonra, seküler-dindar yaşam tarzları ve spektrumun gri renkleri arasındaki çatışmaları, geçişkenlikleri ele alan ikinci, bu konuda ana akım entertainment kanallarında gösterilen "tek" dizi.

Ataerkil, muhafazakar Ünal ailesi ile baştan sona kadınlardan oluşan seküler Arslan ailesinin evlilik yoluyla akraba olmasının yarattığı sıkıntıları başarıyla anlatan bir hikayesi var Kızılcık Şerbeti’nin.

İsmini de insanların seçtikleri ya da içine doğdukları yaşam tarzlarının, ideolojik konseptlerin hayatı çekilmez hale getirebildiği gerçeğinden alıyor bence.

“Benim yolum tek doğru, diğer herkes kötü” diyenlerin içine düştüğü çelişkiler ve açmazlar karşısındaki tutumları “Kan kusup kızılcık şerbeti içtim demek” sözüne bir gönderme. Kol kırılsa da yen içinde kalacak normalde, ama iki uç kutup iki ayrı mahalle bir evlilik aracılığıyla iç içe geçince, ister istemez anlaşılıyor dudağındaki kırmızının kan olduğu. Ve eteklerdeki taşlar dökülüyor.


Dökülmesi de iyi oluyor. Çünkü ancak bu şekilde iki mahalle arasındaki kutuplaşma duvarı inceliyor.

HER İKİ MAHALLENİN KADINLARI DA MÜSTERİH DEĞİL

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder