adscode
adscode

Oy değil insanlık için oradaydık

Seçim sonuçları açıklanmaya başladıkça beni en derinden yaralayan ve hayrete düşüren deprem bölgesi özelinde atılan sosyal medya mesajları oldu

Seçim sonuçları açıklanmaya başladıkça beni en derinden yaralayan ve hayrete düşüren deprem bölgesi özelinde atılan sosyal medya mesajları oldu. İstediği parti istediği kadar oy alamadı diye ‘Keşke yardım etmeseydik’, ‘Bundan böyle ne haliniz varsa görün’ minvalinde, gönderilen yardımları bölge insanının başına kakan bir tutum ile yapılan yorumlar ki bu yorumları yapanların ‘trol’ olduğuna inanmak isterim, seçim gecesinin esas kaybedeninin insanlık olduğunu gösterdi. Bu yorumlar bölge insanını derinden üzdüğü gibi hangi partiden olduklarından bağımsız birçok siyasetçiyi de ortak bir görüşte birleştirdi: “Oy değil insanlık için oradaydık.”

YARDIM İLE OY ARASINDA BAĞLANTI KURMAK AHLAKLI DEĞİL

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Barış Erdoğan, deprem bölgesi özelinde sıcağı sıcağına yorum yapanların, birkaç gün düşündükten sonra, söylediklerinde pek de haklı ve hakkaniyetli olmadıklarını anlayacaklarını düşünüyor ve diyor ki: “Yardım ile oy arasında bir ilişki kurmak ahlaklı bir davranış değil. Birine yardım ediyor ve karşılığını bekliyor iseniz; buna yardım değil alışveriş veyahut değiş-tokuş denir ki ‘Ben sana bir şey veriyorum, karşılığında da şunu istiyorum’ mantığının siyasetteki adı ‘Kliyentalizm’dir. Ayrıca ‘Keşke yardım etmeseydim’ diye düşünmek yerine oradaki insanların psikolojisini de anlamaya çalışmak lazım. Verilen tepkiler daha çok ‘Neden muhalefeti desteklemediniz?’ şeklinde ama orada yaşayanlar yaraların sarılması için çözüm olarak iktidar partisini görmüşse o insanları suçlamak yerine o insanların çözümü neden burada gördüğünü düşünmek gerekmektedir. Asıl sorulması gereken soru budur.”

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder