adscode
adscode

O topuk pasına şampiyonluk yakışırdı

Sarı kırmızılı takımın geçen 1 sezondan en büyük farkı orta sahadaki kalite artışı 12 Kasım Cumartesi akşamı Galatasaray Başakşehire yenilseydi beş puan farkla beşinci basamağa düşecekti

O gün oradan kolektif oyun zaferiyle çıkıp 7-0’lık tarihi bir galibiyet aldılar ve bir daha da arkalarına bakmadılar. O maçın 59’uncu dakikasında Mauro İcardi’nin Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı enfes asist, şampiyonluğun simgesiydi bence. Zira bu ligde belki 10-15 yılda bir görülebilecek türden o şaheser topuk pasına ancak şampiyonluk yakışırdı.
Haberin Devamı
Natro ile İşletmeniz için Kurumsal Mail Adresine Sahip Olun
Natro
Patrocinado
Galatasaray’ı bu yıl 88 puanla şampiyonluğa götüren unsurları 3 ana maddede toparlayabiliriz: İsabetli transfer politikası, teknik direktör Okan Buruk’un yıldız idare becerisi ve başta Icardi olmak üzere 4-5 büyük futbolcunun istikrarlı ve tavizsiz oyunları.

KADRO ÇOK DEĞiŞTi

Galatasaray’ın ligi 13. bitiren 2021-22 kadrosu ile 2022-23’ün şampiyonu arasında nasıl bir fark oluştuğunu anlamak için sanırım şu örnek yararlı olabilir: Sarı kırmızılıların geçen sezon ligde-Avrupa’da üçlü merkez orta sahada dakika verdiği oyuncular Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı, Cicaldau, Morutan, Pulgar, Ömer Bayram, Arda, Alpaslan, Assunçao, Aytaç Kara, Emre Akbaba, Emre Kılınç ve Feghouli’ydi.

13 OYUNCUDAN SADECE BERKAN KALDI

Bu 13 oyuncudan Berkan dışında 12’siyle çeşitli biçimlerde yollar ayrıldı. Futbolu bırakanlar, ikinci ligin yolunu tutanlar oldu bu listeden. Galatasaray’ın 22-23 orta saha rotasyonu ise şu oyunculardan oluştu: Lucas Torreira, Berkan, Sergio Oliveira, Midtsjö, Dries Mertens ve Juan Mata... Galatasaray’ın bu sezon kulübesini oluşturan orta saha üçlüsü (Berkan Kutlu, Fredrik Midtsjö ve Juan Mata) muhtemelen geçen sezonun büyük bölümünde ilk 11’de çıkabilirlerdi. Orta sahadaki bu kalite farkı, zaten Galatasaray oyunundaki değişimin de anahtarıydı.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder