adscode
adscode

O sırlara telefon sorgusuyla ulaşılacak

O sırlara telefon sorgusuyla ulaşılacak

i barışından” sorunsuz olarak yararlanıyorsa mesele yok gibi gözüküyor. İşte, seçimden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği bu konular, bazı olayların üzerine gidildiğinde haklılığını da ortaya koyuyor.

ÇİFT TABANCALI KORUMA

Organize suç örgütü yöneticisi olduğu, yurtdışına kaçacağı gerekçesiyle polis tarafından çıkışı engellenen Ayhan Bora Kaplan, korumalarla, zırhlı araçla dolaşıyordu. Koruması U.P ise gözbebeğimiz olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli bir askerdi. İfadede tutanağına göre U.P. yakalandığında üzerinden iki tabanca çıktı. Bunların ağzına mermi sürülmüş olduğu da ifadede belirtildi. Bunun nedenini sorgucu, Ayhan Bora kaplan'a sordu. Nedenini şöyle açıkladı:

“Bu şahıs benim çalışanımdır. Kendisi emekli askerdir. Kendi can güvenliği için silah taşır. Askerlik yaparken teröristlerle karşı mücadele ettiği için biraz daha temkinli gezer.”

Ayhan Bora Kaplan, Esenboğa havaalanına zırhlı araçla giderken polis tarafından araçtan indirildi. Kaplan'ın bunun dışında plakası polis tarafından bilinen başka bir zırhlı araç da kullandığı anlaşıldı. Neden korumalı ve zırhlı araçlı olduğu sorulduğunda, Kaplan'ın cevabı, “Daha önce ben tehdit aldım. Bu nedenle kendimi korumak için zırhlı araç kullanırım. Adliyeye başvurdum ancak geri dönüş olmadı” oldu.

TELEFON ŞİFRESİNİ VERMEDİ

Şüpheli Bora Kaplan yakalandığında üzerinde bulunan telefon üzerinde, savcının talimatı üzerine polis ön inceleme yapmak...

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder