adscode
adscode

Murat Övüç ve hayvan mezarlığı

Geçen gün Bodrumdaki bir arkadaşımla laflıyoruz Köpeği artık yaşlandığı için bir gün ondan ayrılacağı fikrine kendini alıştırmaya çalışıyor Köpeğine mezar bile bakmış

Fenomen Murat Övüç’ün köpeği Fırfır ölmüş. Ağlayarak çektiği bir videoyla duyurdu haberi. Ama ne ağlamak... Üzülüyor insan tabii. Besleyenler bilir...
Zamanla o evin, o ailenin bir parçası haline geliyor evcil hayvanlar. Ve kayıpları, benzetmek gibi olmasın ama aileden birinin kaybı gibi acı verebiliyor.
Tabii Murat Övüç böylesine acı çekip ağıt yakarken bir karış mesafeden kendini niye videoya çektirmiş... Hadi diyelim ki biri kaydediyor, “Çek şunu tepemden” niye demiyor, orası ayrı mesele.
Geçen gün Bodrum’daki bir arkadaşımla laflıyoruz. Köpeği artık yaşlandığı için bir gün ondan ayrılacağı fikrine kendini alıştırmaya çalışıyor.
Köpeğine mezar bile bakmış. “Kız mezarı n’apacaksın? Bayramda ziyarete mi gideceksin?” diye sordum. “Olsun, yeri belli olsun. Öyle herhangi bir bahçeye gömemem” dedi. Girdik, Bodrum Evcil Hayvan Mezarlığı’nın Instagram hesabını incelemeye başladık.
“Melekler Şehri” koymuşlar mezarlığın adını. 3500 liraya kadar çıkıyormuş yerlerin fiyatları. Kimisi etrafını çitle çevirtmiş, çiçekler ekip fotoğrafını ve heykelini koymuş köpeğinin. Çupra’yı geçen hafta kaybetmiş sahibi. Ardından şöyle yazmışlar:
“Seni ilk gördüğümüzde ağzında çupra vardı ve ismin hep Çupra kaldı. Bize yaşattıkların için çok teşekkür ederiz. Seni hiç unutmayacağız melek kızımız...”
Kimisi de Yumoş’un sahibi gibi mermerden yaptırmış mezarı. Üstüne karanfiller ekilmiş. Kediler de var, mesela Wilma’nın mezar taşında şöyle yazıyor: “Hep evimizin neşesi, mutluluğu oldun, seni çok seviyoruz bulut göbeklim...”
Tuhafıma gitti biraz açıkçası.
Daha tuhafı da yaşarken birbirlerini kovalayan kedi ve köpeklerin burada yan yana huzur içinde yatması...

İspanya’da II. Arda dönemi

Real Madrid’e rekor ücretle transfer olan futbolcu Arda Güler’in Madrid’de ailesi ve sevgilisiyle çekilmiş bir fotoğrafı düştü.
Galatasaray’ın basketbolcusu Duru Nayman’ın böylece aileye girmiş olduğu yorumları yapıldı.
Fotoğrafta ailenin Madrid’deki bir Türk restoranına gittiği anlaşılıyor. Duvarlarda Ankara, İstanbul, Antalya fotoğrafları, tabaklarda köfte, bardaklarda ayran...

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder