adscode
adscode

Manchester City Inter maçı için geri sayım başladı

İstanbulun 18 yıl sonra ikinci kez ev sahipliği yapacağı şampiyonlar ligi final maçına sadece bir gün kaldı

Manchester City ile Inter arasındaki büyük karşılaşma yarın saat 22.00’de oynanacak. Özellikle turizmciler ve esnaf heyecanlı. Zira kısa günün kârının aşağı yukarı 120 milyon dolar olacağı hesaplanıyor. Peki, ne gibi önlemler alınacak, maça hâlâ bilet bulmak mümkün mü, misafir takımlar nerede konaklayacak, hangi yollar trafiğe kapanacak, İngiliz ve İtalyan taraftarlar ne yiyip içecek? İşte Şampiyonlar Ligi Finali ‘el rehberi’.

2004-2005 sezonunda oynanan Liverpool-Milan finali ile İstanbul, 21. yüzyılın en gollü finaline ev sahipliği yapmıştı. Öyle ki yapılan bir araştırmaya göre Liverpool’un Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Milan ile oynadığı ve 3-0 geriden gelerek şampiyon olduğu final maçı, son 20 yılın ‘unutulmazları’ arasına girdi. Dolayısı ile taraftarlar modern futbolun getirdiği taktik savaşları sebebi ile az golle şampiyon olma geleneğinin İstanbul’da yıkılacağına inanıyor. Bu temenni ne kadar gerçekleşecek göreceğiz ama gerçek olan bir şey var ki o da İstanbullu turizmci ve esnafın hafta sonu yüzünün güleceği.

GÜNLÜK 2 BİN DOLAR

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Avrupa, dünya çapındaki organizasyonların şehirler için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, “Çünkü yüzlerce farklı ülkeden milyarlarca insan maç seyrediyor. İstanbul ismini duyuyor. Burada böyle bir etkinliğin olması İstanbul markasının değeri açısından son derece önemli. Türkiye’nin, İstanbul’un bu tür organizasyonları başarı ile yapabilme kabiliyet ve kapasitesi de ispatlanmış oluyor” diyor. Peki, marka etkisinin yanı sıra 2-3 günlük finalin İstanbul’a ekonomik katkısı ne olacak? Maç için 60-65 bin civarında taraftarın İstanbul’a gelmesinin beklendiğini belirten Bağlıkaya şöyle yanıtlıyor: “Yemekti, içkiydi, günlük turdu, alışverişti derken kişi başı harcamanın 2 bin doları bulabileceği düşünülürse kısa günün kârı 120 milyon dolar civarı olacaktır.”

INTER VE MANCHESTER CITY AYNI OTELDE KONAKLAYACAK

Sahada rakip olacak İngiliz ve İtalyan takımları Başakşehir’deki beş yıldızlı otelde ise komşu olacak. Her iki takıma da ev sahipliği yapacak otelin operasyon müdürü Yekta Tıraş, UEFA ile yaptıkları sözleşme gereği odaların tasarımından yatak çarşaflarına kadar her detayın UEFA kriterlerine göre tamamlandığını belirterek, “307 odamızın 100’ü tamamen takımlara ayrılmış durumda. Oteldeki doluluk oranımız ise yüzde 90’a ulaştı. İstanbul için final maçından beklentimiz, taraftarın bindiği taksiden tutun da içtiği suya kadar hesaplayacak olursak 200 milyon Euro civarı” diyor.

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder