adscode
adscode

Kadim bilgeliğin üstadlarından Billur Memmedli’den çarpıcı bilgiler

Reiki Masterı Hologenetik konusunda verdiği çığır açan eğitimler ve yazdığı kitaplarla adından söz ettiren doktor akademisyen ve yazar Billur Memmedli ile keyifli bir röportaj

*Hocam siz beni çok değerli Reiki enerjisiyle buluşturan Usta’m ve bu yolda ilerlememi sağlayan kişisiniz. Aynı zamanda çok kıymetli bir doktor, akademisyen ve yazarsınız. Türkiye’ye Hologenetik bilgisini getiren ve verdiği eğitim, seminer ve konferanslar ile bu konunun yayılmasına emek veren bir üstatsınız. Hocam ben sizin değerli özelliklerinizi saymakla bitiremem, o sebeple sözü size devredeyim ve hem hayat hikâyenizden hem de donanımınızdan siz kendiniz bahsedin okurlarımıza...

 -Teşekkür ederim Serenad’cığım. Ben Azerbaycan doğumluyum. Bakü’de üniversiteden mezun olduktan sonra, Moskova’da moleküler biyoloji alanında master ve mikrobiyoloji alanında doktora yaptım. Akabinde akademik kariyerime doçent doktor olarak devam ettim. Ailemin mistik ve spiritüel konularla çok ilgili bir aile olması nedeniyle, bu tür konular her zaman benim de çok ilgimi çekmişti. Ben de üniversite yıllarımda psikoloji ve parapsikoloji konularına yöneldim. Daha sonra Usui Reiki dahil birçok kadim bilgi ile tanıştım. Reiki, o günden bugüne kadar hayatımda hep var. Hem uygulama yapıyorum hem de öğretiyorum. Usui Reiki konusu birçok tıbbi alanda araştırılıyor ve tesiri inanılmaz. Usui Reiki evrensel sevgi ve akıllı enerjidir. Kişinin niyeti ne olursa olsun Reiki enerjisinin niyeti, evrensel sevgi olduğuna göre yanlış hiçbir şey yapmaya izin vermez. Reiki saf şifanın enerjisidir. Reiki öğrettiğimizde üç aşamada inisiye(uyumlama) ederiz. İlk inisiye bu enerjiyle tanışma aşamasıdır. Bu inisiye aşamasında Reiki enerjisi kişinin içinden akarak, kişiyi fiziksel, duygusal, düşünsel ve sosyal boyutta değişime uğratır. İlk başta bu değişimi kabul etmek zor olabilir. Ancak zamanla taşlar yerine mutlaka oturur ve yapılan değişimin ne kadar isabetli olduğunu kişi anlar. İkinci aşama Reiki sembollerine inisiye edilir. İnisiye olan kişi şifa uygulamasını sadece yakından dokunarak değil uzaktan da yapma şansını kazanmış olur. Üçüncü aşama ise Ustalık (Master) aşamasıdır. Farklı sembollere inisiye edilir ve aynı zamanda kişinin kendisi Reiki öğretmeni olur. Hayat bir mucizedir. Reiki bu mucizelerle tanışma fırsatlarını sunar.

Serenad ALTAN-Billur MEMMEDLİ

 *Evet, Reiki enerjisini çok severim, sürekli olarak kullanır ve başkalarına uygularım. Usui Reiki benim için çok önemlidir. Peki değerli hocam Türkiye’ye nasıl geldiniz? Bize biraz bu hikâyenizden bahseder misiniz?

 -Eşim müzisyen ve 1992 yılında Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı tarafından Ankara Devlet Opera ve Balesi’ne davet edildi. Biz de ailece Ankara’ya yerleştik. Ben enerjilerle çalıştığım için ve enerji akışlarını algıladığım için biliyorum ki dünyada enerji meridyenlerinin örtüştüğü ve çok yoğun enerjilerin akışına sebep olan birkaç yer var, ve bunlardan biri de Ankara’dır. Zaten Türkiye evliyalar ülkesidir ve hep onların koruması altındadır. Kadim bilgelik bu topraklardan dünyaya yayılmıştır.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder