adscode
adscode

İzmir sinema ve müziğe doyacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali yarın gece yapılacak açılış töreniyle start alıyor

23 Haziran’a kadar sürecek etkinlik boyunca 100 uzun metraj, 20 kısa metraj film seyirciyle buluşacak, gösterimlerin yanı sıra konserler, plak dinletisi ve usta isimlerle söyleşiler düzenlenecek. 10 filmin katıldığı ‘Ulusal Yarışma’nın jüri başkanlığını ise Zuhal Olcay yapacak.

Evet, Ege’de yazın esintileri arasına sanat da katılıyor. Bu yıl itibarıyla üçüncü kez düzenlenen İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde perde yarın gece açılıyor. İlk yılından beri sinema-müzik ilişkisine odaklanan organizasyon, filmlerde özgün müzik kullanımını özendirmek amacıyla, sinema-müzik ilişkileri üzerinde yoğunlaşıyor. Sinema ve müziği buluşturarak kültür endüstrileri içinde önemli bir yeri olan bu iki alanın sorunlarının tartışılmasına zemin yaratmayı ve zaman içinde bu alanlardaki üretimde İzmir’in payını artırmayı hedefliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZFAŞ, İZELMAN ve Kültürlerarası Sanat Derneği iş birliği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen etkinliğin yarın gece yapılacak açılış töreni, tarihi Elhamra Sahnesi’nde düzenlenecek. Gecede Altın Palmiye ödüllü yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan’ın “Kasaba”, “Mayıs Sıkıntısı” ve “Uzak” filmlerinden seçilmiş 11 sahne üzerine bestelenen caz parçalarından oluşan Taşra Üçlemesi Caz Projesi, dünya prömiyerini yapacak. Konserde, projenin bestecisi piyanist Yiğit Özatalay’a, saksafonda Barış Ertürk, davulda Mustafa Kemal Emirel eşlik edecek. Törende ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sinema ve müzik yazarı Sevin Okyay ile akademisyen-yazar Prof. Dr. Oğuz Makal’a bu yılın ‘Emek Ödülleri’ni takdim edecek.
Deneyimli sinema yazarı Vecdi Sayar direktörlüğüne düzenlenen ve 23 Haziran’a kadar sürecek festivalin programında 100 uzun metraj, 20 kısa metraj film, gösterimler sonrası soru-cevap seansları, konserler, plak dinletisi ve usta isimlerle söyleşiler yer alıyor.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder