adscode
adscode

İYİ Parti Ankara ve İstanbulda aday çıkaracak mı

İYİ Parti Ankara ve İstanbulda aday çıkaracak mı

Meral Akşener bütün illerde kendi adaylarını çıkaracaklarını ilan etti. Hatta İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesini dahi göze aldıklarını söyledi.


 
 

Ankara ve İstanbul için muhtemel belediye başkan adaylarının isimleri konuşulmaya başlandı. Ankara için Kürşad ZorluKoray Aydın ve Adnan Beker ismi gündeme geldi. İstanbul için Bilge Yılmaz ve Buğra Kavuncu ön plana çıktı. Dün İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu vardı. Partinin yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alındı. Ama bu yanıltmasın. İYİ Parti bu kararı almak zorundaydı. Ama iş aday belirlemeye gelince İstanbul ve Ankara’ya ayrı parantez açılacak. Çünkü İYİ Parti İstanbul ve Ankara’da ilçelere talip.

CHP’DE TERSİ OLDU

Bu arada CHP’de paralel bir gelişme yaşandı. KılıçdaroğluMansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkan adaylıklarını onayladı. Neden onayladı diyorum?

Normalde belediye başkan adayını lider ilan eder. CHP’de tam tersi oldu. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu adaylıklarını ilan ettiler. Mansur Yavaş, “Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde olduğu gibi, yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim” dedi. Ekrem İmamoğlu, “İstanbul için bir kez daha yola çıkıyorum” diye açıklama yaptı.

 

KILIÇDAROĞLU CANLI YAYINDA ÖĞRENDİ

CHP’li iki belediye başkanının açıklamasını CHP Genel Başkanı sokaktaki bir vatandaş gibi TV’lerin canlı yayınından öğrendi. İki başkan da Kılıçdaroğlu’nu önceden bilgilendirmediler. Başka bir partide olsa ihraç nedeni olur, ya da en azından kriz çıkardı ama Kılıçdaroğlu bunu sorun etmedi. Çünkü sorun edecek gücü kalmadı.

Kılıçdaroğlu’na da başkanların açıkladığı adaylıklarını onaylamak düştü.

CHP’li yetkililere bu durumu sordum. İki ayaklı yanıt verdiler.

1-Kılıçdaroğlu zaten bu iki ismin aday olmasını istiyordu.

2-Kılıçdaroğlu, tavanda İYİ Parti ile ittifak kurulamazsa, Yavaş ve İmamoğlu’nun yerelde Akşener’le ittifak kurmasını sağlamak için iki başkanın adaylıklarını hızlı bir şekilde ilan etti.

ABLANLA İTTİFAK KUR

3- Saraçhane mitingi öncesinde Ekrem İmamoğluMeral Akşener’e “Ablam” diyordu. Aralarındaki yakın ilişki biliniyor. Öyle ki, Akşener’in cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’ydu. Kemal Kılıçdaroğluİmamoğlu’nun adaylığını açıklayarak, “‘Hadi o zaman ablanla ittifakı kur’ dedi” yorumu yapıldı

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder