adscode
adscode

Güvene ihanetin filmi

1920 li yıllarda ABDdeki Osage kabilesi üyelerinin gizemli bir şekilde öldürülmesi ve FBI ın dahil olduğu soruşturmaları ele alan Killers of the Flower Moon filminin ilk gösterimi

Usta isim Martin Scorsese, David Grann’ın kitabından uyarladığı filme yapımcı, yönetmen ve senarist olarak imzasını attı. Başrollerini Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Lily Gladstone’un üstlendiği yapımın tüm sürecini Osage Ulusu’nun baş şefi Geoffrey Standing Bear de yakından takip etti. Martin Scorsese ve ekibi, filmin ayrıntılarını Cannes’da Kelebek’e anlattı.

 Cannes’daki ilk gösterimin sonunda uzun süre alkışlandınız ve o sırada hepiniz duygusal anlar yaşadınız. Neler hissettiniz anlatır mısınız biraz?

- Martin Scorsese: Yıllarca süren çalışmanın doruk noktasıydı. Lily, Leo, Bob ve kendi adıma konuşmam gerekirse bence tüm duygular kalpten geldi, bu nedenle çok dokunaklıydı...

 Lily, tüm bunlar sizin için ne ifade ediyor?

- Lily Gladstone: “Minnettar” kelimesi hissettiğim tüm duygulara uyuyor. Bu filmi temsil eden tüm insanların burada, bir arada olması gerçekten özel.

OSAGE HALKI ÇOK ACI ÇEKTİ

 Siz neler söylemek istersiniz Leonardo DiCaprio?

- Leonardo DiCaprio: Özellikle Osage topluluğunun bu hikâyeyi anlatırken bizi kucaklaması, romanı uyarlamamıza destek vermesi çok özeldi. Böylesine bir trajediyi anlatmak için burada yan yana olmaları da çok güzeldi. Ben sadece kendim için bir sürü zihinsel fotoğraf çektim! Bu hikâyeyi anlatabildiğimiz için gururluyuz.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder