adscode
adscode

Güneşimden kaç

Gün içinde gölgede kalacak alanlar neresi güneş ışınları hangi saatlerde zararsız Güneş kremini ne zaman sürmeliyiz ne kadar su içmeliyiz

İklim değişikliğinde korkulan döneme geldik. Bu yıl ABD, tarihinin en sıcak 4 Temmuz’unu yaşadı. Sadece ABD değil, dünyanın dört bir yanından rekor sıcaklık haberleri gelmeye devam ediyor. Rekorlar, her yılın bir öncekinden daha da sıcak olduğu anlamına geliyor ki, küresel ısınma için başka ispata gerek kalmıyor. Bu sene iklim değişikliği ülkemizde de bariz hissedildi. Ocak ayında neredeyse tişörtle dolaşırken nisanda donuyorduk. Biliminsanları gelecek yıl iklim değişikliğinin yeni bir faza geçeceği konusunda hararetli uyarılara başladı. Dünya bu konuyu tartışadursun aşırı sıcakların olumsuz etkilerine karşı bireysel çapta önlemler almak mümkün. İşte sıcak hava akımlarında kendimizi bir nebze güvenli hissetmemizi sağlayacak 6 uygulama önerisi.

 

‘KREM SÜRÜN’ UYARISI

UVIMate

Uzun ve yoğun biçimde maruz kalındığında güneş ışınlarının cilt sorunlarına ve kansere yol açtığı biliniyor. Cildin hücre dokusunu hasara uğratan aşırı ultraviyole (UV) ışınlarından korunmak önemli. Diğer yandan doğal şekilde bronzlaşma ve D vitamininin ciltte aktive olması içinse UV ışınları gerekli. UVIMate uygulaması, ışınların gün boyu en güvenli ve en tehlikeli olduğu saatleri bildirerek bilinçli bronzlaşmaya ve güneşin zararlı ışınlarından korunmaya yardımcı oluyor. Dünyanın her yerinde çalışan uygulama, isterseniz güneş kremi sürmeniz konusunda uyarıyor. D vitamini için en uygun saatleri de bildiriyor. Ücretsiz.

ÜCRETLİ VE ÜCRETSİZ

Drink Water ve Sukolik

Güneş ışınlarından kaçmayı başarsanız bile sıcak hava dalgaları terleme yoluyla su kaybettirmeye devam eder. Normalden fazla su içtiğinizi düşünseniz bile yeterli gelmeyebilir. Drink Water uygulaması dehidrasyona maruz kalmadan gün boyunca bedeninizin durumuna göre su içmenizi sağlıyor ve uyarıyor. Su içmeye motive eden uygulamanın
Sukolik isimli Türkçe bir benzeri de var. Drink Water, grafik analizlerle bilimsel bir arayüze sahip. Sukolik ise daha basit, sevimli ve kullanımı kolay bir arayüzle sunulmuş kullanıcılara. Sukolik tamamen ücretsiz, Drink Water uygulama içi ücretli özellikler barındırıyor.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder