adscode
adscode

FETÖ ile mücadele son FETÖcü ordudan atılıncaya kadar devam edecektir

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı olarak atanmasından sonra Hulusi Akardan görevi teslim alırken terörle mücadele konusunda şunları söyledi

“Bugüne kadar olduğu gibi görev sürem içerisinde de birinci önceliğimiz artan bir azim ve kararlılıkla terörle mücadele olacaktır. Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü terör örgütü ile en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.”

Konuşmasında benim dikkatimi çeken ise, PKK, DEAŞ gibi örgütlerin ismini vermeden “her türlü terör örgütü” ifadesini kullandıktan sonra özellikle Fetullahçı Terör Örgütü’nün adını zikretmesi oldu. Görevi teslim aldığı gün net olarak şunu söyledi: “FETÖ ile mücadele de artan bir azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.”

FETÖ ile mücadeleye özel bir başlık açması bana, bir asker olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan ihaneti unutmadığını gösterdi. Sadece kendisi değil, Genelkurmay Başkanı olduktan sonra bu ihanetin unutulmaması için Karargâh’taki tüm odaların duvarlarına emir olarak şu yazıyı astırdı: “FETÖ ile mücadele son FETÖ’cü Ordu’dan atılıncaya kadar devam edecektir.”

UNUTULMAZ İHANET

Bir asker ömrü boyunca savaşır, kazanır ya da kaybeder. Birçoğu ise girdiği çatışmaların sayısını bile unutur.

Ama bir asker için en ama en unutulmaz şey, girdiği çatışma, kazandığı ya da kaybettiği savaş değil beraber can vermeye yemin ettiği, kardeşinden bile yakın “silah arkadaşı” dediği kişilerin ihanetidir.

İşte, 1980’li yıllardan itibaren “Atatürkçü” kılığına bürünerek TSK içine sızan FETÖ elemanları o gece, yıllarca beraber görev yaptıkları “silah arkadaşlarına” ve onları bugünlere getiren Türk milletine ve devletine ihanet ettiler.

Elbette, Türklerin tarihinde bir örneği olmayan böyle bir ihanet ve bu ihanete çıplak elleriyle direnen Türk milleti, o gece ülkesi için can veren 252 şehidimiz, 3 bine yakın yaralı gazimizin kahramanlığı unutulmaz.

Ve biliyorum ki Yaşar Güler o geceyi hiç unutmadı.

Yaşar Güler sadece 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin ihanetine uğramadı, aynı zamanda derdest edilen komutanlar içinde en ağır muamele edileni oldu.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder