adscode
adscode

Fenerbahçenin şampiyon olamamasının sorumlusu astroloji mi

Teknik adamı ya da futbolcuyu sorumlu tutmak yerine astrolojiyi suçlayan ilk toplum da biz olduk Astrologlar ve astrolojiye bakış konusunu da biliminsanları ile konuştum

Bu sefer olmadı... Pandemiyi, kuraklığı, depremleri öngören astrologların (bazılarının) seçim ve şampiyonluk tahmini tutmadı. Hal böyle olunca sosyal medyada ‘isyan’ çıktı! Çok kişi, ‘Boş umut verdiniz’ diyerek, astrologları hedef aldı. Astrolojiye ‘güven’ bir anda sıfırlandı. Bunun ‘bilim’ değil bir ‘öngörü’ olduğunun farkındalığı ile röportajlar yapan biri olarak ‘astrolojiden tam olarak ne bekleniyordu’ tam anlamasam da sanırım tarihte seçim sonucundan partisini, şampiyon olamamaktan da yönetimi, teknik adamı ya da futbolcuyu sorumlu tutmak yerine astrolojiyi ‘suç’layan ilk toplum da biz olduk. Astrologlar ve astrolojiye bakış konusunu da biliminsanları ile konuştum.

ASTROLOJİ FAL DEĞİL BİR ‘ÖNGÖRÜ’DÜR

ASTROLOG Aygül Aydın yılbaşında katıldığı bir TV programında depremlere dikkat çekmiş ve uyarmış, akabinde de Maraş merkezli depremler yaşanmıştı. Ama aynı programda ‘Şampiyon Fenerbahçe olur’ cevabı sebebi ile bugün sosyal medyada en sert eleştirilenlerden. Şöyle diyor: “O gün, ‘Depremi nasıl tahmin ettiniz’ deyip alkış tutanlar, bugün ‘Nasıl bilemediniz’ diyerek bizi yerden yere vuruyor. Bir kez daha söyleyeyim, bizler falcı- büyücü değiliz. Kehanetlerde bulunmuyoruz. Astrolojinin içinde bir matematik var. ‘Öngörü’ demek daha doğru. Astrologlar olasılıkları aktarır. Söylediklerimiz bazen gerçekleşir bazen de olmaz.”

GÖKYÜZÜ FENERBAHÇE LEHİNEYDİ

“Programdaki tek yanlışımız Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun ihtimal olduğunun altını çizmemekti. Ben Galatasaraylıyım. Elbette takımım şampiyon olsun isterim ancak gökyüzü Fenerbahçe lehineydi, haritası fırsat veriyordu. Ki fırsat nisan ayında Fenerbahçe’nin ayağına geldi, Galatasaray’ın önüne de geçti. Ama bir şekilde bir sebeple Fenerbahçe ayağına gelen fırsatı tepti. Yani ben Jesus muyum? Ne yapabilirim? Filozof Seneca ne demiş: ‘Kim talihini aşan birini aşabilir?’ Galatasaray da Erdoğan da vizyonları ile kazanmıştır.”

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder