adscode
adscode

Eski bir ruhun hikâyesi Ruh Çağıran

Hakan Yelin yeni romanı Ruh Çağıran okurla buluştu

Hakan Yel, kitapta Tanımsız Güçler Birimi eski üyesi Selim Tekin’in gerilim dolu ve sürükleyici hikâyesini anlatıyor. Yazar, yeni romanıyla ile ilgili şunları söylüyor:

“Ruh Çağıran, beni ziyaret ettiğinde, insanoğlunun iyiliğe ve mucizeye olan ihtiyacını anlatmak istedim. Ancak sonra hayvanlara bile parmak ısırtan açgözlülüğümüzün bizi rahat bırakmayacağını hatırladım. Günümüz insanının mucize yaratan birine sadece minnet beslemeyeceği gerçeğiyle yüz yüze geldim.

Paranın, inançlarımızdan ve ideallerimizden daha güçlü olması beni de ‘Ruh Çağıran’ı da gerdi. Sonra aklıma Selim Tekin geldi. Bu eski dost ile 2005 yılından beri görüşmemiştik. Misafirimi ona havale etmeye karar verdim. Böylece inanmak isteyenlerle, bilmek isteyenler karşı karşıya geldi. Bana da kenara çekilip Selim’in dramını ve gerilimli karmaşayı izlemek kaldı.”

Belleğin gizemli sandığından öyküler

Editörlüğünü Semih Gümüş’ün üstlendiği “Köprü Kitaplar” koleksiyonunun 28. kitabı “Ceplerine Çiçek Dolduran Çocuk”u çağdaş edebiyatımızın dikkat çeken yazarlarından Tolga Gümüşay yazdı.

 

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder