adscode
adscode

Erdoğan Batıya ne mesaj vermiş oldu

İletişim Başkanı Prof Dr Fahrettin Altunla Hande Fıratın ev sahipliğinde Demirören Medya Ankara Temsilciliğinde bir araya geldik Hemen söyleyeyim verimli bir sohbet yaptık

Seçimlerin ardından 5 yıllık yeni bir dönem başladı. Fahrettin Altun’un önümüzdeki döneme yönelik bir perspektif içinde olduğunu görmek önemliydi. Fahrettin AltunCumhurbaşkanı Erdoğan’la çalıştığı 2018 yılından bu yana stratejik iletişim boyutuyla birçok uluslararası gelişmenin içinde yer aldı. Lider diplomasisinin ön planda olduğu bir dönemde Fahrettin AltunCumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yakın çalışma şansını elde etti. Türkiye’de seçim süreçleri başta olmak üzere iç siyasetin her aşamasına ilişkin önemli tanıklıkları oldu. O nedenle birçok konuyu konuştuk, zaman olsaydı daha çok soracağımız sorular vardı. Ama Fahrettin Altun’un net açıklamaları nedeniyle su gibi akıp giden bir sohbet oldu.

ROTA BATIYA MI EVRİLDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni bir dönemi başlatıyoruz” sözü yeni dönemde Türkiye’nin ABD ve Avrupa Birliği ile yaşadığı sorunları aşma yönündeki iradesini yansıtıyor. Elbette gerek ABD ile gerekse de AB ile birçok önemli başlığımız var. AB ile ilişkilerin gelişmesinin Türkiye’ye önemli yararları var. Ancak İsveç’in NATO’ya üyeliği, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşındaki rolü de gösterdi ki batı dünyasının da Türkiye’ye ihtiyacı var. Bu karşılıklı olarak bir kazan-kazan durumu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ve Avrupa birliğine çok önemli bir manevra alanı açtı ama Batı bunu nasıl değerlendirecek?

Erdoğan 5 yıl daha Türkiye’yi yönetecek. Batı ülkeleri Türk halkının bir kez daha Erdoğan dediğini gördü.Seçimin ardından batılı liderlerin Erdoğan’ı tebrik kuyruğuna girmesi, Erdoğan’ın Türkiye siyasetinin asli bir unsuru olduğunu anladıklarını gösteriyor. Geriye yeni süreci iyi değerlendirmek kalıyor.

TÜRKİYE EKSENİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in NATO’ya tam üyeliği sürecinin önünü açtı. Bunu yaparken de muhataplarından Türkiye’nin güvenlik önceliklerine ve stratejik beklentilerine dair önemli taahhütler aldı. Türkiye’nin ekseni bellidir. Türkiye ne Batı ekseninde, ne Doğu eksenindedir. Türk dış politikasının ana kavramı Türkiye eksenidir.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder