adscode
adscode

En kral dolandırıcı

Bir dönem Sülün Osmanı tanımayan yoktu

Dolandırıcıların piriydi. İstanbul’a yolu düşen saf taşralılara Beyazıt Kulesi’ni, Galata Köprüsü’nü, Dolmabahçe Stadı’nı, vapur iskelelerini, tramvayları satıyordu. Bugün inanması güç ama böyle böyle çok para kazandı.

En kral dolandırıcı
Sülün Osman

Sülün ile ilgili Hürriyet’teki ilk haber 22 Ocak 1956’da yayınlandı:

“Dolandırıcılık Masası’nın koleksiyonuna ‘Fil’, ‘Sansar’, ‘Tilki’ ve ‘Kunduz’dan sonra bir de “Sülün” ilave edilmiştir” diye başlıyordu haber.

Üç yıldan beri aranan Sülün Osman, o vakitlerde henüz büyük vurgunlarına başlamamıştı. Garibanları ucuza ev, apartman dairesi satacağım diye kandırıyor ya da inşaat sahiplerini karaborsadan çimento, demir temin edeceği vaadiyle dolandırıyordu. Yakalandığında her biri başka semtte yaşayan 33 şikâyetçi vardı. Polis teşhis için Osman’ı karakol karakol gezdirmeye başladı.

Daha önce Fil Hamdi bu karakol ziyaretleri sırasında kaçtığı için polis işi sıkı tutuyordu.

En kral dolandırıcı

22 OCAK 1956/30 OCAK 1961/8 AĞUSTOS 1961

POLİSİ BİLE KANDIRIP KAÇIYORDU

Bu gezilerin duraklarından biri de Merkezefendi Jandarma Karakolu’ydu. Polisler, sabah teslim ettikleri Osman’ın çok kurnaz olduğunu ve ilk fırsatta kaçmaya çalışacağını söyleyip jandarmayı uyardı. Ama akşam döndüklerinde Osman çoktan uçmuştu kafesten.

Birkaç gün sonra yeniden enselendi. Emniyetin nezarethanesine götürüldü. İşlemleri yapıldıktan sonra teslim edildiği polis memurunu kandırıp bir daha kaçtı. Bu ikinci firar emniyeti birbirine kattı. Üstelik Sülün kısa bir süre kaldığı nezarethanenin duvarına polislerle dalga geçen bir beyit yazmıştı.

En kral dolandırıcı

23 MART 1962

Bu yazı polisleri iyice kızdırdı.

11 Şubat’ta Sülün bu kez Bursa’da yakalandı. İstanbul’a çok sıkı kontroller altında getirildi. İlk iş nezarethaneye götürülüp yazdığı yazıyı sildirdiler Osman’a.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder