adscode
adscode

Eller bir kadının kartvizitidir

Nasıl ki gözler kalbin aynası ise eller de bir kadının kartvizitidir

Sadece kadınlar için değil erkekler için de kartvizit görevindedir.
Çünkü bir tanışma esnasında ellerimiz karşı tarafa yaşımız, kişisel bakımımıza ne kadar önem verdiğimiz hatta mesleğimize kadar birçok mesaj verir...
Sağlıklı ve kaliteli yaşam için yüz, saç bakımı yapmayı ihmal etmezken neden günlük hayatımızda her derdimize ortak olan elleri ihmal ediyoruz?
Bu haftaki yazımda tüm gün güneşle, sıcak ve soğuk havayla ve birçok çevresel etkenle mücadele eden ellerimize evde uygulayabileceğimiz, çok fazla vaktinizi almayacak pratik bakımlardan bahsedeceğim...

Kuru ve çatlamış eller için

Malzemeler:
∆ Limon suyu
∆ Bal
∆ Karbonat
Yapılışı: Eşit miktarda limon suyu, balı ve karbonatı bir kasede karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı ellerinize nazik bir şekilde uygulayın ve yaklaşık 1-2 dakika masaj yapıp, 5 dakika beklettikten sonra ılık su ile ellerinizi yıkayın.
Sonuç: Limon suyunun yumuşatıcı ve renk açıcı özellikleri sayesinde anında yumuşacık ve lekeden arınmış ellere kavuşun.

Nemini kaybetmiş ve yıpranmış eller için

Malzemeler: Aloe vera jeli
Yapılışı: Taze aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içinden jelini çıkarın. Çıkarmış olduğunuz jeli ellerinize birkaç dakika masaj yaparak uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın.
Sonuç: Aloe vera bitkisi kuru ve yıpranmış cilt üzerindeki nemi korumaya yardımcı olduğu için anında nemli ellerle kavuşur, kendinizi olduğunuzdan iyi hissedersiniz.

Pürüzlü eller için

Malzemeler:
∆ Yulaf ezmesi
∆ Bal
∆ Limon suyu
Yapılışı: 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp hamur kıvamına getirin. Karışımı ellerinize masaj yaparak sürün ve 10 dakika bekletin. Ve ılık suyla durulayın.
Sonuç: Yulaf protein içeriğiyle su kaybını önler ve cildi nemli tutmaya yardımcı olur. Bu karışımla kuru ve pürüzlü ellerden anında kurtulursunuz...

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder