adscode
adscode

Çok fazla iyi vuruşum var

Bir beyzbol terimi kullanırsam, çok fazla iyi vuruşum var Sevdiğim ama kimsenin izlemediği filmlerim de var Ama genel olarak hepsiyle çok gurur duyuyorum

Amerikalı aktör ve yapımcı Michael Douglas, Fransa’da düzenlenen 76’ncı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Onur Ödülü’ne (Palme d’Or) layık görüldü. Bu ödülle festivalin seçkin sanatçılar listesine girmeyi başaran ünlü yıldız, Cannes’da Barbaros Tapan’la bir araya geldi. Cannes Film Festivali’nin kendisi için özel bir yeri olduğunu vurgulayan Douglas, kariyeriyle ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Bir beyzbol terimi kullanırsam, çok fazla iyi vuruşum var. Sevdiğim ama kimsenin izlemediği filmlerim de var. Ama genel olarak, hepsiyle çok gurur duyuyorum.”

Öncelikle tebrik ederim, 76’ncı Cannes Film Festivali’nde ‘Palme d’Or Ödülü’nü kazandınız. Neler söyleyeceksiniz?

- Burası üvey annem Anne Douglas ile babamın tanıştığı yer... Anne, 63 yıldır üvey annemdi, bu yüzden ona çok yakındım ve onu çok seviyordum. O, Fransız bir reklamcıydı ve 50’lerde George Gravan’la birlikte bu festival için çalıştı. 10-11 yaşımdayken Cannes Festivali ile ilgili o hikâyeleri hatırlıyorum. Aslında birkaç kez gelip ziyaret de ettim. Gittiğim tüm farklı festivaller arasında Cannes açıkça kendi başına bir sınıf oldu. Film yapımcılarının neşesi ve sevgisi bu festivali yönlendirdi. Pek çok film festivalinde ya Amerikan karşıtlığı var ya da sadece Amerikan filmleri üstün tutuluyor. Burada bu ayrıma kimse sahip değil, sadece neşe hissediyorum. Aynı şekilde, hepimizi bir araya getiren bir alan olmasına bayılıyorum. Burada herkesin sinema keyfi var. Bu yüzden, Cannes’ın her zaman arkadaş canlısı, destekleyici ve iyi bir ruh hali içinde olduğunu düşünüyorum.

İlk Yorumu Siz Yapın

Gönder